Tortakrém színezése

Tortakrém színezése

Te is unod már a szokásos fehér színű tortakrémet? Ételfesték géllel te is feldobhatod a tortádon lévő krémet. Csak válaszd ki a színt, amelyiknek az árnyalatait szeretnéd megjeleníteni egy tortán és már kezdődhet is a krém színezése! Tortakrém színezése lépésről lépésre: Az elkészített tortakrémbe, legyen az tejszínes vagy akár vajas krém, tegyél egy csepp ételfesték gélt. Keveset tegyél hozzá, mert ha túl sokat teszel bele, nagyon sötét lesz […]

Olvass tovább »
Torta betöltése krémmel

Torta betöltése krémmel

Torta betöltése krémmel: Te is voltál már úgy, hogy tortát szerettél volna készíteni, de nem sikerült arányosan elosztani a krémet és szépen egyenletesen betölteni a tortába? Megmutatjuk nektek milyen egyszerűen és gyorsan tudjátok a tortátokat megtölteni és bevonni krémmel. Amire szükséged lesz: piskótalapok, bármilyen krém amit bele szeretnél tölteni a tortába, habkártya, spatula, és egy forgatható tortaállvány. Torta bevonása lépésről-lépésre:  A legfelső piskótalapot helyezd a tortaállványra, […]

Olvass tovább »
Csokitorta díszítése házilag

Csokitorta díszítése házilag

Egy csokitortát nem nehéz elkészíteni, sőt még a díszítése sem ördöngösség! Nem kell hozzá más, mint: egy csokoládéval bevont csokitorta csokikrém és habzsák díszítőcsővel Egyszerű csokitorta díszítés házilag: A csokitortát bevonjuk csokival. A habzsákba rózsa díszítőcsövet helyezünk. Megtöltjük csoki krémmel. A habzsák végét megtekerjük és határozott mozdulattal addig nyomjuk, amíg megjelenik a díszítőcső végén a […]

Olvass tovább »
Habzsák használata

Habzsák használata

Habzsák megtöltése A habzsák megtöltése nem nehéz dolog. A videóban megmutatom hogyan csináld. Azért szoktam mérőkancsóba helyezni a habzsákot, amikor megtöltöm, mert így mindkét kezemet tudom használni ehhez a művelethez. A habzsák egyszerű megtöltéséhez szükséged lesz: 1 db habzsákra 1 db mérőkancsóra vagy nagyobb bögrére 1 db zacskózáró csipeszre (el is hagyható, ha nem folyós […]

Olvass tovább »
csokis-piskota

Csokis piskóta

A kakaó, az egyik legkedvesebb alapanyagunk a sütés során. Élénkít, feldob, megszínez és persze megédesít. Sokféle torta és sütemény elképzelhetetlen a csokis piskóta nélkül. A csokoládétortához vagy a fekete-erdő tortához csakis kakaós piskótát használunk. A csokis piskóta fenséges desszert lehet lekvárral megkenve, főzött krémmel, tejszínessel, pudinggal, gyümölccsel vagy akár porcukorral meghintve is. Vegyünk sorra pár […]

Olvass tovább »
Dobos torta tető készítése

Dobos torta tető készítése

A Dobos torta elkészítésének utolsó lépése a dobos torta tető, a doboscukor elkészítése, amitől igazán dobos a torta. Dobos torta tető hozzávalók: 15-20 dkg átszitált porcukor kevés vaj, vagy olaj Doboscukor elkészítése: Szükségünk lesz hozzá átszitált porcukorra, némi étolajra vagy vajra, kenőkésre, széles, hosszú pengéjű késre. A porcukrot aranysárga színűre karamellizáljuk, majd a hatodik lapunkra öntjük. […]

Olvass tovább »
Szilvagombóc torta - Az Ország tortája 2010

Szilvagombóc torta – Az Ország tortája 2010

A tortát a jól ismert szilvás gombóc receptje ihlette. A vaníliás tejszínkrém, aszalt szilva darabkákkal töltött Sacher-torta lapok között szerepel, a torta közepébe egy marcipános szilvás desszert van helyezve, amely egy belga csokoládéba mártott marcipán és szilvalekvárral töltött piskóta összeállítás. A kész torta 70% kakaótartalmú lágy belga csokoládéval és aszalt szilvával díszített. A 2010-es ország […]

Olvass tovább »
Milotai mézes grillázstorta - Az Ország tortája 2013

Milotai mézes grillázstorta – Az Ország tortája 2013

Milotai mézes grillázstorta Az ország tortája 2013-ban.   A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 2013-ban dió kategóriában hirdette meg a “Magyarország Tortája” versenyt. A győztes torta a milotai mézes grillázstorta lett, amit Bacskó Szilárd élelmiszeripari mérnök, a Major Cukrászda cukrásza készített. Hozzávalók: oldott zselatin: 1 dl víz 20 g zselatin diós roppanós lap: 65 ml […]

Olvass tovább »
Pannonhalmi sárgabarack pálinkás karamell torta - Az Ország tortája 2015

Pannonhalmi sárgabarack pálinkás karamell torta – Az Ország tortája 2015

Az ország tortája 2015 – Pannonhalmi sárgabarack pálinkás karamell torta Sárgabarack, mandula, csokoládé és karamell kombinációjával alkotott torta harmonikus ízekkel egy kis sárgabarack pálinkával megbolondítva.     A készítő: a 2015-ös év ország tortája díjat Szó Gellért, a G&D Kézműves Cukrászda cukrásza nyerte el. Pannonhalmi sárgabarack pálinkás karamell torta hozzávalók: Karamellizált mandula: 26 g cukor […]

Olvass tovább »
Szabolcsi almás máktorta - Az Ország tortája 2012

Szabolcsi almás máktorta – Az Ország tortája 2012

Szeretnéd te is elkészíteni 2012-es év országtortáját? Pintér Zsolt a Koko Cukrászda mestercukrásza készítette el a nyertes tortát 2012-ben. Mi egy remek Szabolcsi almás máktorta receptet osztunk meg veled! Próbáld ki te is! Hozzávalók egy 26 cm-es tortához: A tésztához: 12 tojásfehérje 12 evőkanál cukor 1 csipet só 2 mokkáskanál őrölt fahéj 1 citrom reszelt héja 12 dkg […]

Olvass tovább »
kecskeméti barackos kölestorta

Kecskeméti barackos kölestorta – Az Ország tortája 2011

2011-ben a kecskeméti barackos kölestorta lett Magyarország tortája. A honos gyümölcsként emlegetett gyümölcsből és a köles párosításából született meg a kecskeméti barackos kölestorta Zila László mestercukrász alkotásában. Kecskeméti barackos kölestorta receptje: Hozzávalók: A tésztához szükséges hozzávalók: 7 dkg lenmagpehely, 7 dkg tehéntúró, 3 db tojás, 3 dkg mandulaliszt. A kölesalaphoz szükséges hozzávalók: Kölesalap (amit előtte […]

Olvass tovább »
madartej-torta

Madártej torta – Az Ország tortája 2007

Te is szeretnéd elkészíteni a 2007-es év Ország tortáját? 2007-ben a Zila Kávéház, azon belül Zila László mestercukrász által készített Madártej torta nyerte el a díjat. Hozzávalók: A piskótához: 5 dkg vaj 1 evőkanál porcukor 1,5 tojás (vagy 1 nagyobb tojás) sárgája és fehérje 1,5 evőkanál kristálycukor 2 evőkanál liszt 1 mokkáskanál keményítő A madártej […]

Olvass tovább »
Őrség zöld aranya - Az Ország tortája 2016

Őrség zöld aranya – Az Ország tortája 2016

  A 2016-os országtorta nyertese Szó Gellért salgótarjáni cukrász lett az Őrség Zöld Aranya tortával. Fantasztikus ízeket alkot a mandulalisztből és tökmagolajból készült tészta, valamint a fehércsokis ganache-sal, málnazselével, hántolt ostyával és tökmagpraliné együttesével készült ropogós réteggel. Az Őrség Zöld Aranya torta receptje (24 cm): Hozzávalók: Tökmagos réteghez szükséges hozzávalók: 18 g víz, 50 g […]

Olvass tovább »
Somlói revolúció - Az Ország tortája 2014

Somlói revolúció – Az Ország tortája 2014

Az ország tortája 2014 – Somlói revolúció Mousse tortaként újraalkotott somlói galuska, diógrillázsos tésztára rétegezett étcsokoládé mousse és egy narancsbetét fölé helyezett, ganache-sal borított vaníliás fehér csokoládékrém torta. A készítő: Damiczki Gyula Balázs, a Damniczki Cukrászda cukrásza alkotta meg a 2014-es ország tortáját.   2013-ban az év fagylaltja díjat is elnyerték egy vörösboros málna fagylalttal.   Recept: […]

Olvass tovább »
Pándi meggytorta - Az Ország tortája 2009

Pándi meggytorta – Az Ország tortája 2009

2009-ben az országtorta díját ez a fantasztikus Pándi meggytorta kapta! Zila László mestercukrász készítette el ezt a remek tortát és óriási sikert aratott vele. Süsd meg te is otthon a családnak, barátoknak, rokonoknak. Biztos sikerre van ítélve! Hozzávalók: A piskótához: 3 db egész tojás 18 dkg kristálycukor 14 dkg meggy 0,33 dl tej 10 dkg […]

Olvass tovább »
[i]
[i]
[i]
[i]
[i]
[i]