csokis-piskota

Csokis piskóta

A kakaó, az egyik legkedvesebb alapanyagunk a sütés során. Élénkít, feldob, megszínez és persze megédesít. Sokféle torta és sütemény elképzelhetetlen a csokis piskóta nélkül. A csokoládétortához vagy a fekete-erdő tortához csakis kakaós piskótát használunk. A csokis piskóta fenséges desszert lehet lekvárral megkenve, főzött krémmel, tejszínessel, pudinggal, gyümölccsel vagy akár porcukorral meghintve is. Vegyünk sorra pár […]

Olvass tovább »
Dobos torta tető készítése

Dobos torta tető készítése

A Dobos torta elkészítésének utolsó lépése a dobos torta tető, a doboscukor elkészítése, amitől igazán dobos a torta. Dobos torta tető hozzávalók: 15-20 dkg átszitált porcukor kevés vaj, vagy olaj Doboscukor elkészítése: Szükségünk lesz hozzá átszitált porcukorra, némi étolajra vagy vajra, kenőkésre, széles, hosszú pengéjű késre. A porcukrot aranysárga színűre karamellizáljuk, majd a hatodik lapunkra öntjük. […]

Olvass tovább »
Szilvagombóc torta - Az Ország tortája 2010

Szilvagombóc torta – Az Ország tortája 2010

A tortát a jól ismert szilvás gombóc receptje ihlette. A vaníliás tejszínkrém, aszalt szilva darabkákkal töltött Sacher-torta lapok között szerepel, a torta közepébe egy marcipános szilvás desszert van helyezve, amely egy belga csokoládéba mártott marcipán és szilvalekvárral töltött piskóta összeállítás. A kész torta 70% kakaótartalmú lágy belga csokoládéval és aszalt szilvával díszített. A 2010-es ország […]

Olvass tovább »
Milotai mézes grillázstorta - Az Ország tortája 2013

Milotai mézes grillázstorta – Az Ország tortája 2013

Milotai mézes grillázstorta Az ország tortája 2013-ban.   A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 2013-ban dió kategóriában hirdette meg a “Magyarország Tortája” versenyt. A győztes torta a milotai mézes grillázstorta lett, amit Bacskó Szilárd élelmiszeripari mérnök, a Major Cukrászda cukrásza készített. Hozzávalók: oldott zselatin: 1 dl víz 20 g zselatin diós roppanós lap: 65 ml […]

Olvass tovább »
Pannonhalmi sárgabarack pálinkás karamell torta - Az Ország tortája 2015

Pannonhalmi sárgabarack pálinkás karamell torta – Az Ország tortája 2015

Az ország tortája 2015 – Pannonhalmi sárgabarack pálinkás karamell torta Sárgabarack, mandula, csokoládé és karamell kombinációjával alkotott torta harmonikus ízekkel egy kis sárgabarack pálinkával megbolondítva.     A készítő: a 2015-ös év ország tortája díjat Szó Gellért, a G&D Kézműves Cukrászda cukrásza nyerte el. Pannonhalmi sárgabarack pálinkás karamell torta hozzávalók: Karamellizált mandula: 26 g cukor […]

Olvass tovább »
Szabolcsi almás máktorta - Az Ország tortája 2012

Szabolcsi almás máktorta – Az Ország tortája 2012

Szeretnéd te is elkészíteni 2012-es év országtortáját? Pintér Zsolt a Koko Cukrászda mestercukrásza készítette el a nyertes tortát 2012-ben. Mi egy remek Szabolcsi almás máktorta receptet osztunk meg veled! Próbáld ki te is! Hozzávalók egy 26 cm-es tortához: A tésztához: 12 tojásfehérje 12 evőkanál cukor 1 csipet só 2 mokkáskanál őrölt fahéj 1 citrom reszelt héja 12 dkg […]

Olvass tovább »
kecskeméti barackos kölestorta

Kecskeméti barackos kölestorta – Az Ország tortája 2011

2011-ben a kecskeméti barackos kölestorta lett Magyarország tortája. A honos gyümölcsként emlegetett gyümölcsből és a köles párosításából született meg a kecskeméti barackos kölestorta Zila László mestercukrász alkotásában. Kecskeméti barackos kölestorta receptje: Hozzávalók: A tésztához szükséges hozzávalók: 7 dkg lenmagpehely, 7 dkg tehéntúró, 3 db tojás, 3 dkg mandulaliszt. A kölesalaphoz szükséges hozzávalók: Kölesalap (amit előtte […]

Olvass tovább »
madartej-torta

Madártej torta – Az Ország tortája 2007

Te is szeretnéd elkészíteni a 2007-es év Ország tortáját? 2007-ben a Zila Kávéház, azon belül Zila László mestercukrász által készített Madártej torta nyerte el a díjat. Hozzávalók: A piskótához: 5 dkg vaj 1 evőkanál porcukor 1,5 tojás (vagy 1 nagyobb tojás) sárgája és fehérje 1,5 evőkanál kristálycukor 2 evőkanál liszt 1 mokkáskanál keményítő A madártej […]

Olvass tovább »
Őrség zöld aranya - Az Ország tortája 2016

Őrség zöld aranya – Az Ország tortája 2016

  A 2016-os országtorta nyertese Szó Gellért salgótarjáni cukrász lett az Őrség Zöld Aranya tortával. Fantasztikus ízeket alkot a mandulalisztből és tökmagolajból készült tészta, valamint a fehércsokis ganache-sal, málnazselével, hántolt ostyával és tökmagpraliné együttesével készült ropogós réteggel. Az Őrség Zöld Aranya torta receptje (24 cm): Hozzávalók: Tökmagos réteghez szükséges hozzávalók: 18 g víz, 50 g […]

Olvass tovább »
Somlói revolúció - Az Ország tortája 2014

Somlói revolúció – Az Ország tortája 2014

Az ország tortája 2014 – Somlói revolúció Mousse tortaként újraalkotott somlói galuska, diógrillázsos tésztára rétegezett étcsokoládé mousse és egy narancsbetét fölé helyezett, ganache-sal borított vaníliás fehér csokoládékrém torta. A készítő: Damiczki Gyula Balázs, a Damniczki Cukrászda cukrásza alkotta meg a 2014-es ország tortáját.   2013-ban az év fagylaltja díjat is elnyerték egy vörösboros málna fagylalttal.   Recept: […]

Olvass tovább »
Pándi meggytorta - Az Ország tortája 2009

Pándi meggytorta – Az Ország tortája 2009

2009-ben az országtorta díját ez a fantasztikus Pándi meggytorta kapta! Zila László mestercukrász készítette el ezt a remek tortát és óriási sikert aratott vele. Süsd meg te is otthon a családnak, barátoknak, rokonoknak. Biztos sikerre van ítélve! Hozzávalók: A piskótához: 3 db egész tojás 18 dkg kristálycukor 14 dkg meggy 0,33 dl tej 10 dkg […]

Olvass tovább »
tiramisu-torta

Tiramisu torta

A legismertebb olasz édesség a tiramisu. Amikor hazánkba is berobbant a tiramisu őrület, minden háziasszony kíváncsian készítette el az első adagot belőle. A magyar ízléshez remekül passzol a kakaós-kávés-rumos ízvilág, ezért elég gyakori, hogy ez a sütés nélkül elkészíthető finomság kerül a desszertes tányérra. A tiramisuként elterjedt édesség egy Észak-Olaszországban található városból Venetóból származik, ahol egy Loly Linguanotto […]

Olvass tovább »
unikornis-torta

Unikornis torta készítése

Úgy gondolod, hogy a népszerű unikornis tortát nehéz elkészíteni? Tévedés, a menő, csillámos szarvú unikornis tortát te is könnyen elkészítheted. Az unikornis torta elkészítése Az unikornis tortához szükséged lesz egy jól kidermesztett tortára, aminek az íze bármilyen lehet, viszont a burkolás alá célszerű vajkrémmel átkenni a tortát. Az unikornis tortát készítsd el kicsit magasabbra, mint […]

Olvass tovább »
Strassz szalag tortára, emeletes torta

Strassz szalag tortára

Strassz szalag tortára: elegancia egyszerűen Tetszenek az elegáns, egyszerű, de mégis pompás torták? Tegyél strassz szalagot a tortára! Olyan díszítési technikát keresel, amivel könnyen tudsz dolgozni és nem kellenek hozzá speciális eszközök? Akkor a strassz szalagos tortadíszítést neked találták ki. Esküvőre, szalagtűzőre, keresztelőre, áldozásra remek ötlet strassz szalaggal díszíteni a tortát.   De egy egyszerű, […]

Olvass tovább »
egyszemű Minion torta

Minion torta

Minion torta-Minion őrület: A köztudatba nemrég robbantak be a pici, motyogó, srága kis figurák. A Minion-ok igazi unisex cukiságok, akiket nem csak a kisgyerekek, hanem a nagyobbak is, sőt a felnőttek is imádnak.   Az aranyos, vicces kis figurák egyszerű felépítésűek, így többféle technikával is könnyen Minion tortát varázsolhatsz az ünnepi asztalra. Tehetsz a Minion torta tetejére tortaostyát vagy kidíszítheted a Minion tortát fondanttal, marcipánnal […]

Olvass tovább »
0 0 0 0