Habzsák használata

Habzsák megtöltése

A habzsák megtöltése nem nehéz dolog. A videóban megmutatom hogyan csináld. Azért szoktam mérőkancsóba helyezni a habzsákot, amikor megtöltöm, mert így mindkét kezemet tudom használni ehhez a művelethez.

A habzsák egyszerű megtöltéséhez szükséged lesz:

  • 1 db habzsákra
  • 1 db mérőkancsóra vagy nagyobb bögrére
  • 1 db zacskózáró csipeszre (el is hagyható, ha nem folyós a krém, vagy máz)
  • 1 db spatulára

A habzsák megtöltésének menete:

  1. Ha díszítőcsővel szeretnénk használni a habzsákot, akkor helyezzük a díszítőcsövet a habzsákba.
  2. Zacskózáró csipesszel zárjuk le a habzsák végét a díszítőcső felett. (Ha nem folyós a krémünk, akkor ezt a lépést el is hagyhatjuk)
  3. Tegyük a mérőkancsóba a habzsákot, a szélét hajtsuk rá a mérőkancsó szájára.
  4. Spatula segítségével töltsük a krémet a habzsákba. Ne töltsük teljesen teli, csak a 2/3-áig.
  5. Hajtsuk fel a habzsák száját.
  6. Fogjuk össze a habzsák nyitott részét, toljuk előre a habzsákban a krémet, majd csavarjuk meg a habzsák végét.
  7. Távolítsuk el a zacskózáró csipeszt és kezdődhet a tortadíszítés a habzsákkal.
Még nem érkezett hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?