Könyv torta

Mikor esik a választás a könyv tortára?

konyvtorta
Általában akkor készítünk könyv tortát, amikor szeretnénk  személyes gondolatot is ajándékozni a tortához.

A könyv torta formázhat egy csukott könyvet is, de többnyire nyitott könyvet készítünk, amit személyre szabhatunk.

rovasirasos-torta

Egy útravalónak szánt szép idézet, vagy saját gondolat, szófordulat a tortára írva jól jön ballagáskor, dipolma osztókor, vagy egy új életszakasz kezdetekor.
A könyv torta remek választás évfordulóra, születésnapra is.

kremes-konyvtorta

 

A könyv értéket képvisel, garantált a siker, ha személyre szóló üzenetet írunk a könyv torta lapjaira, sőt egyedi fényképpel, marcipán figurával tovább tudjuk fokozni a hatást.

A könyv torta elkészítése nem nehéz feladat. Egy téglalap alakú tortát kell készítened, jelöld be a könyv közepét és faragd könyvformájúra a tortát!

Ez azt jelenti, hogy a torta közepénél mindkét oldalra pár centit faragj ki a tortából, próbáld domborúra kerekíteni a könyv nyílását. A lapok külső szélét is kiigazíthatod, hogy a hatás minél élethűbb legyen.

konyvtortaillusztracio

A könyv torta tervezésénél gondolj arra, hogy a könyv lapjai fehérek, így ha a torta belül nem is fehér krémes, szükséged lesz egy kis fehér krémre, vagy marcipánra, amivel bevonod a a könyv lapjait.

Könyv tortát készíthetünk marcipánnal burkolva, vagy krémmel díszítve is.

A marcipánnal burkolt könyv torta oldalsó lapjait enyhén vizezett kakaóporral csíkozd be ecsettel, és már írhatod is a kedves üzenetet a könyvtorta lapjára. A másik lapra tehetsz tortaostyát, virágokat, figurákat. A lényeg, hogy személyre szóló legyen a meglepetés.

 

burkolt-konyvtorta

 

A krémmel díszített könyvtorta elkészítésénél sincs nehéz dolgod. Miután bevontad a tortát a krémmel, a könyvlapoknak a felületét simítsd el szép egyenletesre, míg a könyv oldalán a krémet húzd át recés habkártyával. Díszítőcsővel készíts mintát a torta szélére, közepére. Díszíts ki a könyvtortát szöveggel, virágdíszekkel.

 

viragoskonyvtorta

 

Tipp: egy szép könyvjelző a torta közepén remekül mutat.

Itt megnézheted egy precízen megszerkesztett könyv torta elkészítését >>

Még nem érkezett hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

[i]
[i]
[i]
[i]
[i]
[i]