Motoros torta

A tavasz első szelével megjelennek az utakon a motorosok. A száguldás szerelmesei szerint fantasztikus érzés két keréken falni a kilométereket.
Igazán nagy örömöt szerezhetsz a motoros ünnepeltnek, ha a tortáján visszaköszön az a bizonyos “motoros életérzés”.

A motor alakú formatortát nem túl egyszerű elkészíteni, de számos lehetőség közül választhatsz, ha motoros tortát szeretnél.

Pár jól bevált taktikával, te is eltudod készíteni azt a motoros tortát, amitől majd elakad az ünnepelt szava.

gumis-motoros-torta

Ezek az egyszerűen elkészíthető motoros torta ötletek segíteni fognak a megvalósításban.

Az ünnepelt mindig örül annak, ha a már meglévő, vagy a hőn áhított járgányhoz, felszereléshez passzol a torta díszítése. Ha tudjuk, hogy pontosan milyen a motor típusa, a ruha és a bukósisak színe, akkor próbáljunk meg ezekhez igazodni.

A motoros, autós torták szinte elengedhetetlen motívuma az úttest és a közlekedési jelzőtábla.

Az ünnepelt korával megjelölt sebességkorlátozó táblát előszeretettel használják díszítőelemként a feleségek és az édesanyák, így intvén viccesen a motorost, hogy e kor felett bizony már nem árt az óvatosság.

Közlekedési jelzőtábla készítése:

  •  A jelzőtáblát könnyen elkészítheted kör alakú kiszúrókkal, piros és fehér marcipánból. Szükséged lesz hozzá még egy hurkapálcára, fekete ételfesték filctollra és ehető ragasztóra.
  • Érdemes 2-3 nappal a díszítés előtt elkészíteni, hogy tartsa magát a dísz a tortán.
  • A marcipánból szúrj ki két nagyobb piros kört és egy kisebb fehéret.
  • Az egyik piros körre ragaszd rá a fehér kört, majd írd bele az ételfesték filctollal a kívánt számot.
  • A még fel nem használt piros kört kend át az ehető ragasztóval és a méretre vágott fapálcát illeszd kb. a kör 3/4-éig, helyezd rá a tábla másik felét, óvatosan nyomd össze és szárítsd pár napig a táblát.

tabla-keszites

 

Mozaikos motoros torta

A mozaikos motoros tortához szükséged lesz egy képre, amin jól látszanak a motor fő alkatrészei.
A legjobb szolgálatot egy kinyomtatott kép teszi, olyan nagyságban, mint ahogyan a tortára szeretnéd tenni a motort. A különböző színű marcipánokból kezd el apró alkatrészenként felépíteni a motort. Érdemes sütőpapírra, vagy szilikon lapra raknod a készülő motort, hogy aztán könnyen át tudd helyezni a tortára. Könnyebben összeáll a motor, mint gondolnád.
A motorozás, a rock&roll, a tűz összefonódik, így ennek a motoros tortának az oldalán lévő narancssárga csíkok a tüzet szimbolizálják. Igazán pasis és vagány lesz a végeredmény.

tuzes-motoros-torta

Egyszerű motoros torta

Nem muszáj az egész tortát beburkolnod marcipánnal, elég ha a torta közepére készítesz szürke fondantból egy úttest csíkot és rá egy motorost. Ha ez nehézséget okoz, akkor tehetsz a tortára egy motor alakú gyertyát. Zöldre színezett kókuszreszelékkel imitálhatod a füvet.

egyszeru-motoros-torta

krémmel és marcipánnal díszített motoros torta

Túrázós motoros torta

Ha az ünnepelt nagy kalandor és szereti motorral felfedezni a világot, akkor mindezt megelevenítheted a tortán. Fák, virágok, kisebb sziklák, kövek az út szélén, mind remekül mutatnak a zölden burkolt tortán. A csúcsra haladó út végén jól mutat a motor gyertya és a jól bevált jelzőtábla.

emeletes-motoros-torta

Itt további motoros torta ötleteket találsz angolul>>>

 

Még nem érkezett hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?