Mint minden évben idén is meghirdették a Magyarország tortája versenyt, már tizenharmadik alkalommal. A szakmai zsűri most is magyaros ízvilágú, Magyarországhoz köthető alkotásokat várt.
Évről-évre egyre több cukrászda száll versenybe az ország tortája címért, idén 31 torta közül választották ki a győztest.
Az 5 döntős:
Akali meggyes mandula – Dezse Gergő, Mészáros Cukrászda, Szombathely
Émile Emléke – Dénes Ilona, Művész Kávéház, Budapest
Sopron Hűsége – Drávai Dávid, Hoffer Cukrászda, Sopron
Boldogasszony csipkéje – Tóth Norbert, Tóth Cukrászda, Dunaföldvár
Kékestető – Ipacs Balázs, Hisztéria Cukrászda, Tápiószecső, Budapest
A Magyarország Tortája 2019 címet a Boldogasszony csipkéje elnevezésű torta érdemelte ki. A torta egésze a málnáról szól, málnás piskóta, málnás fehércsokis krém, a tetején citromos-bazsalikomos ganache, málnalekvár és málnás meringue. Ebben a tortában láthatjuk a klasszikus torta és a mai trendek ötvözését, ami szerintem nagyon jól sikerült, így méltón viselheti a győztes címet.
Magyarország cukormentes tortája idén a Kicsi Gesztenye lett, ami egy áfonyás gesztenyés különlegesség. Gyuris László, a szegedi A Cappella Cukrászda aranykoszorús cukrászmestere álmodta meg ezt a desszertet.
Augusztus 18-tól lehet megkóstolni a tortákat, országszerte több cukrászdában.
Forrás: cukraszat.net
Még nem érkezett hozzászólás