fbpx

Pándi meggytorta – Az Ország tortája 2009

2009-ben az országtorta díját ez a fantasztikus Pándi meggytorta kapta! Zila László mestercukrász készítette el ezt a remek tortát és óriási sikert aratott vele. Süsd meg te is otthon a családnak, barátoknak, rokonoknak. Biztos sikerre van ítélve!

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 3 db egész tojás
  • 18 dkg kristálycukor
  • 14 dkg meggy
  • 0,33 dl tej
  • 10 dkg olaj
  • 7 dkg vaj
  • 19 dkg liszt
  • 1 csipet sütőpor
  • 1 kisebb citrom héja és leve
  • 1 csipet fahéj

Az alapkrémhez:

  • 2 dl tej
  • 8 dkg kristálycukor
  • 5 tojás sárgája
  • 8 dkg fehér csokoládé
  • 16 dkg mascarpone

A meggytöltelékhez:

  • 36 dkg meggy
  • 2 dl meggylé
  • 3 dkg pudingpor
  • 7 dkg kristálycukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1/4 citrom leve
  • csipet fahéj
  • 5 ml cherry brandy

A díszítéshez:

Elkészítés:

Piskótalapok sütése:

  1.  A piskótához az egész tojásokat a cukorral összekeverjük,és felmelegítjük kb 80°C-ra, majd kemény habot készítünk.
  2. Egy edénybe belerakjuk a meggyet, darabos péppé törjük, majd hozzáadjuk az olajat, a vajat, a tejet, a citromot, és jól elkeverjük.
  3. A felvert tojáshabot hozzáadjuk a meggyhez, és elkeverjük.
  4. A szárazanyagokat folyamatos keverés közben hozzáadjuk a tojásos alaphoz.
  5. A piskótát 3 db 23 cm átmérőjű karikába mérjük. 210°C-on 10-12 perc alatt megsütjük a lapokat. A piskóta puha, laza szerkezetű, ezért vigyázni kell, nehogy kiszáradjon.
  6. Sütés után a felületét meghintjük cukorral, majd rárakunk egy sütőpapírt, és azonnal megfordítjuk.

Az alapkrém:

  1. Az alapkrémhez a tejet a cukorral és a mascarponéval felforraljuk, hozzáadjuk a fehér csokoládét, majd folyamatos keverés közben feloldjuk benne a csokoládét. Ekkor csurgatjuk hozzá a tojássárgáját, amivel besűrítjük.
  2. Végül, még forrón, leturmixoljuk.

Meggytöltelék:

  1. meggyet ledaráljuk, a citromhéjjal és a citromlével bekeverjük. A pudingport feloldjuk a meggylé egy részével, a többit pedig felforraljuk a cukorral, majd pudinggal besűrítjük.
  2. Hozzáadjuk a meggyet, és tovább kevergetjük, míg felforr.

Összeállítás:

  1. A tortát 23 cm átmérőjű karikába töltjük. A piskótákat minden rétegben megkenjük meggykrémmel, majd a tejszínes krémmel.
  2. Végül kívülről is bevonjuk a tejszínes krémmel.
  3. A tortát darált pörkölt dióval meghintjük az oldalán, tejszínrózsát teszünk rá, csokoládépasztillával, meggyel és zöld marcipánlevelekkel díszítjük.

 

El is készült a saját készítésű Pándi meggytorta! Ugye nem is volt nehéz?

 

Zila László mestercukrász>>

Mi az az “Ország tortája”? >>

Nézd meg a 2010-es év Ország tortáját is itt>>

Még nem érkezett hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

0 0 0 0