diós piskóta

Diós piskóta

A diós piskóta recept remekül használható tortalap készítéséhez. 

Miért szeretjük a diós piskótát?

  • Mert igazán finom,
  • könnyű levegős
  • az íze a diótól isteni
  • megtartja az alakját
  • könnyen faragható, alakítható, ami a formatortáknál nem hátrány.

Azért olyan finom a diós piskóta, mert, a dió aroma anyagai a sütés hatására szabadulnak fel teljesen. Éppen ezért imádom ezt a diós piskóta receptet.

Önmagában is megállja a helyét egy kis baracklekvárral fogyasztva.

Én a diós piskóta tortalapokat általában diós, vagy vaníliás főzött krémekhez szoktam használni, bár csokikrémmel is remek ízharmóniát alkot.

A diós piskóta lekészítése:

  1. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgájákat.
  2. A vizet és az olajat belecsorgatjuk a habba, majd óvatosan hozzáforgatjuk a masszához a száraz hozzávalókat.
  3. Végül tűpróbát végzünk, hogy valóban átsült-e teljesen a tortalapunk.

Recept értékelése

  • (0 /5)
  • 0 Értékelés

Ez még érdekelhet:

Pinterest
Print