Egyszerűen elkészíthető és istenien finom tortára vágysz? Ez az epres csokis mousse torta hamar a kedvenceddé válhat, mert nem bonyolult az elkészítése.
Omlós kakaós piskóta, könnyed habos krém és sok-sok eper – ugye, már így olvasva is jól hangzik?!
Epres csokis mousse torta piskóta:
- 3 egész tojás
- 3 evőkanál cukor
- 3 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaópor kevés vízben feloldva
- fél csomag sütőpor
- 1 dl olaj
Mousse krém:
- 5 dl tejszín
- 2 tábla csokoládé (ét vagy tej ízlés szerint)
- 3 db lapzselatin
- 500 g eper
- 1 csomag tortazselé a tetejére
Epres csokis mousse torta elkészítése:
- A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük 1 ek. cukorral, a sárgáját 2 ek. cukorral fehéredésig verjük.
- A sárgájához adjuk az olajat és a vízben feloldott kakaóport. Én azért szoktam feloldani, mert így sokkal sötétebb színű lesz a piskóta.
- A lisztben elkeverjük a sütőport, majd felváltva a tojássárgájás folyadékoz keverjük a felvert habot és a lisztet.
- 24 vagy 26 cm-es kapcsos tortaformában sütjük.
- Amíg sül a piskóta elkészítjük a krémet.
- A tejszínből 4 dl-t felverjünk, 1 dl-t pedig felforralunk, ebben felolvasztjuk a csokit.
- A felolvadt csokis krémet a felvert tejszínhabhoz keverjük. Betesszük a hűtőbe.
- A megsült piskótát kivesszük a tormából és teljesen hagyjuk kihűlni.
- Addig előkészítjük az epret. Vékonyabb szeletekre vágjuk 2/3-át, a többit felkockázzuk.
- A lapzselatint elkészítjük és a felkockázott eperrel együtt a krémhez adjuk.
- A piskótát visszahelyezzük a tortaformába és a szeletekre vágott epret körbe rakjuk a forma oldalához.
- A tésztára simítjuk a krémet, majd a tetejét tetszés szerint kirakjuk eperrel.
- Elkészítünk 1 csomag tortazselét és ezt is a tetejére öntjük.
- Hűtőben egy éjszakát pihentetjük.
Másnap már fogyasztható is ez a finom epres csokis mousse torta.
Értékeld ezt a receptet
2 felhasználó Értékeld a receptet
Átlagos értékelés
Még nem érkezett hozzászólás