Epres csokis mousse torta

Epres csokis mousse torta

Egyszerűen elkészíthető és istenien finom tortára vágysz? Ez az epres csokis mousse torta hamar a kedvenceddé válhat, mert nem bonyolult az elkészítése.

Omlós kakaós piskóta, könnyed habos krém és sok-sok eper – ugye, már így olvasva is jól hangzik?!

Epres csokis mousse torta piskóta:

  • 3 egész tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaópor kevés vízben feloldva
  • fél csomag sütőpor
  • 1 dl olaj

Mousse krém:

  • 5 dl tejszín
  • 2 tábla csokoládé (ét vagy tej ízlés szerint)
  • 3 db lapzselatin
  • 500 g eper
  • 1 csomag tortazselé a tetejére

Epres csokis mousse torta elkészítése:

  1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük 1 ek. cukorral, a sárgáját 2 ek. cukorral fehéredésig verjük.
  2. A sárgájához adjuk az olajat és a vízben feloldott kakaóport. Én azért szoktam feloldani, mert így sokkal sötétebb színű lesz a piskóta.
  3. A lisztben elkeverjük a sütőport, majd felváltva a tojássárgájás folyadékoz keverjük a felvert habot és a lisztet.
  4. 24 vagy 26 cm-es kapcsos tortaformában sütjük.
  5. Amíg sül a piskóta elkészítjük a krémet.
  6. A tejszínből 4 dl-t felverjünk, 1 dl-t pedig felforralunk, ebben felolvasztjuk a csokit.
  7. A felolvadt csokis krémet a felvert tejszínhabhoz keverjük. Betesszük a hűtőbe.
  8. A megsült piskótát kivesszük a tormából és teljesen hagyjuk kihűlni.
  9. Addig előkészítjük az epret. Vékonyabb szeletekre vágjuk 2/3-át, a többit felkockázzuk.
  10. A lapzselatint elkészítjük és a felkockázott eperrel együtt a krémhez adjuk.
  11. A piskótát visszahelyezzük a tortaformába és a szeletekre vágott epret körbe rakjuk a forma oldalához.
  12. A tésztára simítjuk a krémet, majd a tetejét tetszés szerint kirakjuk eperrel.
  13. Elkészítünk 1 csomag tortazselét és ezt is a tetejére öntjük.
  14. Hűtőben egy éjszakát pihentetjük.

Másnap már fogyasztható is ez a finom epres csokis mousse torta.

Recept értékelése

  • (5 /5)
  • 2 Értékelés

Ez még érdekelhet: