Főzött alap tortakrém
Régóta keresed azt a receptet, amit elkészítve megkapod az alap tortakrémet, amit kedvedre ízesíthetsz, színezhetsz. A főzött alap tortakrém remekül használható a torták betöltéséhez, díszítéséhez. Az főzött tortakrémet elkészítve egy állóképes és finom krémet kapsz. Sokszor felmerül az a kérdés is, hogy milyen krémmel lehet szép, mutatós díszítést, virágokat készíteni a sütikre, tortákra. Ezzel a krémmel bátran nekiállhatsz a különböző díszítési formáknak is.
Hozzávalók a főzött alap tortakrémhez:
(ez a mennyiség egy kb. 24 cm átmérőjű torta betöltéséhez és díszítéséhez elegendő)
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 40 dkg cukor
- 60 dkg vaj, margarin
- ízesítéshez pl. kakaópor, aroma
A főzött tortakrém elkészítése:
- 4 dl tejet tegyünk fel főni a 40 dkg cukorral
- 2 dl tejben keverd ki a két pudingport
- amikor a cukros tej felforrt keverd bele a pudingporos keveréket, majd főzd sűrűre a pudingot, ne ijedj meg, hogy folyósabb a pudingod, a megolvadt cukor miatt van. Hűtsd ki a pudingot.
- a kihűlt pudingot keverd habosra a szoba hőmérsékletű vajjal, margarinnal, ha ízesíteni szeretnéd a tölteléket keverj hozzá kakaóport, aromát.
- A kész krémet még színezheted ételfesték géllel.
Ezen az angol nyelvű oldalon találsz egy egyszerű vajkrém receptet–>
Értékeld ezt a receptet
0 felhasználó Értékeld a receptet
Átlagos értékelés
Még nem érkezett hozzászólás