gyümölcstorta piskóta

Gyümölcstorta piskóta

A gyümölcstorta piskóta sok háziasszonynak gondot okoz. Mi a probléma vele? Nem tudják kivenni a sűrűn bordázott gyümölcstorta formából.

Ezzel a recepttel biztosan neked is sikerülni fog a gyümölcstorta piskóta.

A titok abban rejlik, hogy egy kevés olajat teszünk a gyümölcstorta piskótába, így minden barázda formáját fel fogja venni a piskóta.

Gyümölcstorta piskóta recept:

(26 cm-es gyümölcstorta formához)

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 12 dkg liszt
  • csipet só
  • 13 dkg cukor
  • 0,5 dl napraforgó étolaj
  • 1/2 csomag sütőpor

A gyümölcstorta piskóta elkészítése:

  1. A sütőt melegítsük elő 180ºC-ra. A lisztet szitáljuk át és keverjük hozzá a sütőport és a sót.
  2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és közben adagoljuk hozzá a cukrot.
  3. A tojássárgájákat kikeverjük és fellazítjuk egy kis tojáshabbal, majd az egészet óvatosan összekeverjük.
  4. Keverés közben belecsorgatjuk az olajat.
  5. A masszába forgatjuk a lisztes keveréket.
  6. A gyümölcstorta formát alaposan kikenjük vajjal és meglisztezzük. Ezután beleöntjük a piskótamasszát, majd az előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük a tésztát.
  7. A piskótát hagyjuk a formában kihűlni, kicsit lazítsuk meg a tészta oldalát, majd borítsuk ki a kész lapot.

Pudingos gyümölcstorta recept >>

Tipp:

  • egy kis ételfestékkel, vagy eper aromával a gyümölcstorta tésztáját is pirosra festheted.

piros gyümölcstorta poskóta

  • A gyümölcstortát feldobhatjuk azzal is, ha egy kis olvasztott csokit csorgatunk a tetejére.Gyümölcstorta olvasztott csokival

Epres gyümölcstorta szelet

Recept értékelése

  • (0 /5)
  • 0 Értékelés

gyümölcstorta piskótapiros gyümölcstorta poskótaGyümölcstorta olvasztott csokivalEpres gyümölcstorta szelet

Ez még érdekelhet:

Pinterest
Print