A gyümölcstorta piskóta sok háziasszonynak gondot okoz. Mi a probléma vele? Nem tudják kivenni a sűrűn bordázott gyümölcstorta formából.
Ezzel a recepttel biztosan neked is sikerülni fog a gyümölcstorta piskóta.
A titok abban rejlik, hogy egy kevés olajat teszünk a gyümölcstorta piskótába, így minden barázda formáját fel fogja venni a piskóta.
Gyümölcstorta piskóta recept:
(26 cm-es gyümölcstorta formához)
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 12 dkg liszt
- csipet só
- 13 dkg cukor
- 0,5 dl napraforgó étolaj
- 1/2 csomag sütőpor
A gyümölcstorta piskóta elkészítése:
- A sütőt melegítsük elő 180ºC-ra. A lisztet szitáljuk át és keverjük hozzá a sütőport és a sót.
- A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és közben adagoljuk hozzá a cukrot.
- A tojássárgájákat kikeverjük és fellazítjuk egy kis tojáshabbal, majd az egészet óvatosan összekeverjük.
- Keverés közben belecsorgatjuk az olajat.
- A masszába forgatjuk a lisztes keveréket.
- A gyümölcstorta formát alaposan kikenjük vajjal és meglisztezzük. Ezután beleöntjük a piskótamasszát, majd az előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük a tésztát.
- A piskótát hagyjuk a formában kihűlni, kicsit lazítsuk meg a tészta oldalát, majd borítsuk ki a kész lapot.
Pudingos gyümölcstorta recept >>
Tipp:
- egy kis ételfestékkel, vagy eper aromával a gyümölcstorta tésztáját is pirosra festheted.
- A gyümölcstortát feldobhatjuk azzal is, ha egy kis olvasztott csokit csorgatunk a tetejére.
Értékeld ezt a receptet
2 felhasználó Értékeld a receptet
Átlagos értékelés
Még nem érkezett hozzászólás