Joghurtos tortakrém

Joghurtos tortakrém

Isteni tortakrémet készíthetünk joghurt felhasználásával. A legfinomabb végeredményt akkor kapjuk, ha gyümölcsöt is keverünk a joghurtos tortakrémbe.

A joghurtos tortakrém hozzávalói:

  • 2-2 alma és körte (lehet csak alma is)
  • 3 dl fehérbor
  • 2 evőkanál méz
  • 4 dl natúr joghurt
  • díszítéshez 20 dkg gyümölcs (pl. barack, banán, ananász, szőlő, áfonya stb.)

A joghurtos tortakrém elkészítése:

  1. A gyümölcsöket meghámozzuk, húsukat felkockázzuk, és a borba öntjük majd 4-5 percig forraljuk. Ezalatt jól megpuhulnak.
  2. A gyümölcsöket kivesszük a borból, majd villával alaposan összetörjük. A mézzel édesítjük, és amikor kihűlt, a joghurtot is belekeverjük.

Tipp:

  • Ízlés szerint a joghurtos tortakrémet reszelt narancs vagy citromhéjjal, őrölt fahéjjal, sőt reszelt gyömbérrel is fűszerezhetjük.
  • Angol nyelvű recept ajánlat: joghurtkrém torta

Ezt a joghurtos tortakrémet önmagában is fogyaszthatjuk, de tortába, süteménybe tölteléknek is felhasználhatjuk.

Mivel ez a joghurtos tortakrém nem tartalmaz zselatint nem fog magasan megállni, ezért tortalapokat csak vékonyan kenjük meg vagy vonjuk be vele.

Ha zselatinos joghurtos tortakrémet keresel, akkor ebben a receptben megtalálod >>

Recept értékelése

  • (2.3 /5)
  • 4 Értékelés

About Chef

Ez még érdekelhet: