Málnás sajttorta

Málnás sajttorta

A családom nagy kedvence a málnás sajttorta. Sokáig kísérleteztem, amíg kitapasztaltam a hozzávalók tökéletes arányát. Nehéz megállni, hogy ne kóstolgassuk mielőtt teljesen kihűl, mert már akkor is isteni, amikor még kicsit meleg. Bármilyen gyümölcsszósszal készíthetjük, csak a képzeletünk szab határt.

Málnás sajttorta hozzávalók:

  • 215 g zabkeksz
  • 10 dkg vaj
  • 500 g mascarpone
  • 3 db tojás
  • 100 g porcukor
  • 3 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál keményítő
  • 10 dkg málna + 1-2 ek. cukor

Málnás sajttorta elkészítése:

  1. A zabkekszet ledaráljuk, a vajat felolvasztjuk és összekeverjük a kekszmorzsával.
  2. Egy tetszőleges méretű tortaformát (én 24 és 26 cm-es formát szoktam használni) kibélelünk sütőpapírral és az aljába nyomkodjuk a kekszet.
  3. 180°C-os sütőben 8-10 perc alatt elősütjük.
  4. Amíg sül a kekszes alapunk, összekeverjük a mascarponét, a cukrot, a tejfölt, vaníliát, tojást, keményítőt egy egynemű masszává keverjük.
  5. Elkészítjük a málnaszószt, ehhez a málnát (én fagyasztott málnát használtam) és 1-2 evőkanál cukrot egy lábasban felfőzünk, ha felforrt, leturmixoljuk. Természetesen málnaszósz nélkül is készíthetjük.
  6. A krémet ráöntjük a kekszes alapra, rákanalazzuk a málnás szószt és egy pálcika segítségével márványosra húzzuk.
  7. Gőzös sütőben addig sütjük, amíg már nem túl remegős a málnás sajttorta közepe. Ha nem gőzös a sütőnk, egy nagyobb tepsibe vizet öntünk és ezt is betesszük a sütőbe.

Próbáld ki Te is! Jó étvágyat!

 

 

Recept értékelése

  • (0 /5)
  • 0 Értékelés

About Chef

Ez még érdekelhet:

[i]
[i]
[i]
[i]
[i]
[i]