A családom nagy kedvence a málnás sajttorta. Sokáig kísérleteztem, amíg kitapasztaltam a hozzávalók tökéletes arányát. Nehéz megállni, hogy ne kóstolgassuk mielőtt teljesen kihűl, mert már akkor is isteni, amikor még kicsit meleg. Bármilyen gyümölcsszósszal készíthetjük, csak a képzeletünk szab határt.
Málnás sajttorta hozzávalók:
- 215 g zabkeksz
- 10 dkg vaj
- 500 g mascarpone
- 3 db tojás
- 100 g porcukor
- 3 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál keményítő
- 10 dkg málna + 1-2 ek. cukor
Málnás sajttorta elkészítése:
- A zabkekszet ledaráljuk, a vajat felolvasztjuk és összekeverjük a kekszmorzsával.
- Egy tetszőleges méretű tortaformát (én 24 és 26 cm-es formát szoktam használni) kibélelünk sütőpapírral és az aljába nyomkodjuk a kekszet.
- 180°C-os sütőben 8-10 perc alatt elősütjük.
- Amíg sül a kekszes alapunk, összekeverjük a mascarponét, a cukrot, a tejfölt, vaníliát, tojást, keményítőt egy egynemű masszává keverjük.
- Elkészítjük a málnaszószt, ehhez a málnát (én fagyasztott málnát használtam) és 1-2 evőkanál cukrot egy lábasban felfőzünk, ha felforrt, leturmixoljuk. Természetesen málnaszósz nélkül is készíthetjük.
- A krémet ráöntjük a kekszes alapra, rákanalazzuk a málnás szószt és egy pálcika segítségével márványosra húzzuk.
- Gőzös sütőben addig sütjük, amíg már nem túl remegős a málnás sajttorta közepe. Ha nem gőzös a sütőnk, egy nagyobb tepsibe vizet öntünk és ezt is betesszük a sütőbe.
Próbáld ki Te is! Jó étvágyat!
Értékeld ezt a receptet
3 felhasználó Értékeld a receptet
Átlagos értékelés
Még nem érkezett hozzászólás