Mangós csokitorta

Ez a mangós csokitorta karakteres, kissé kesernyés ízű a csokoládétól, ugyanakkor a mangótól gyümölcsös, fűszeres zamatot kap.

Nálunk mindenki imádja ezt a nagyon csokoládés egzotikus csokitortát. Nem túl édes, mégis mennyei!

Próbáljátok ki, ezt a mangós csokitortát, ha nem a megszokott csokoládé tortával szeretnétek meglepni a családot!

Ha csak felnőtteknek készítitek, a tésztát meglocsolhatjátok kevés tequilával, vagy a mangó szeleteket is bele áztathatjátok! Így igazi mexikói desszertetek lesz!

A mangó nemcsak finom, de remek hatással van a szervezetre. A mangó jótékony hatásairól itt olvashatsz.

Tipp: A mangós csokitorta elkészítéséhez a mangó vásárláskor azokat a sárgás, pirosas mangókat érdemes választani, amelyek egy picit puhák, mert ezek a legédesebbek. A nagyon puha mangót ne vedd meg mert az már túlérett. Zöld mangót meg lehet venni, de néhány napot várni kell az elfogyasztásával, hogy  teljesen beérjen.

Mangós csokitorta recept:

A Mangós csokitorta hozzávalói:

Tésztához:

  • 6 tojás
  • 12 evőkanál víz
  • 31 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna

Krémhez:

  • 25 dkg étcsokoládé
  • 1 érett mangó
  • 2 dl tejszín
  • 6 evőkanál porcukor
  • 25 dkg mascarpone
No widget found with that id

A mangós csokitorta elkészítése:

  1. Először a krémhez a csokoládét apró kockákra törjük, és gőz fölött megolvasztjuk. Beletesszük a tejszínt és még gőz fölött addig keverjük, amíg egynemű krémet nem kapunk. 6 órára hűtőbe tesszük.
  2. A tortalap hozzávalóiból piskótát sütünk a következő módon: A tojásfehérjét és 6 evőkanál vizet kemény habbá verjük, több részletben hozzáadjuk a cukrot. Tovább habosítjuk, majd belekeverjük a tojások sárgáját és a maradék 6 evőkanál vizet. A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, a sóval, és a habba szitáljuk, óvatosan belekeverjük. 180 ºC-ra előmelegített sütőben 1 órát sütjük. A sütési idő lejárta után tűpróbát végzünk, és ha megsült, a formában hagyjuk kihűlni.
  3. A mascarponét habosra keverjük, kanalanként belekeverjük a csokis, tejszínes masszát, majd hozzáadjuk a porcukrot.
  4. A mangót megpucoljuk és vékony csíkokra vágjuk.
  5. A tortalapot lapjában 2 helyen elvágjuk. Az első lapra kenünk egy kevés krémet és teszünk rá mangócsíkokat, majd a második lapnál ugyanígy járunk el. Végül a tetejét és az oldalát is megkenjük krémmel és rápakoljuk a maradék mangócsíkokat. A oldalára is rányomkodunk egy kevés gyümölcsöt. Végül egy kevés csokit olvasztunk és csíkokat húzunk a torta tetejére!
  6. Hűtve tálaljuk!

Recept értékelése

  • (0 /5)
  • 0 Értékelés

About Chef

Ez még érdekelhet: