Mascarponés gyümölcstorta

Mascarponés gyümölcstorta

Ha nagyobb tortát szeretnénk, akkor süssünk mascarponés gyümölcstortát!

Ez több lapból álló ínycsiklandó torta, nagyobb vendégsereg is jóllakik belőle.

A mascarpone zsíros telt íze remekül illik a bogyós gyümölcsökhöz.

Mascarponés gyümölcstorta recept:

Hozzávalók a tésztához:

(26 cm átmérőjű tortaformához):

  • 8 tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál liszt
  • csipet só
  • sütőpor

Hozzávalók a gyümölcsös-mascarponés krémhez :

  • 25 dkg mascarpone
  • 8 dl cukrásztejszín
  • kb. 25 dkg gyümölcs
  • 10 dkg porcukor

Hozzávalók a gyümölcstorta tetejére:

  • gyümölcs
  • csokoládé forgács

A mascarponés gyümölcstorta elkészítése:

  1. A sütőt előmelegítjük 180 ºC-ra.
  2. A tészta hozzávalóiból piskótát készítünk, azaz a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, majd óvatosan a habba forgatjuk.
  3. A lisztet elkeverjük a sóval és sütőporral és óvatos, határozott mozdulatokkal eloszlatjuk a tojáshabban.
  4. Szilikonos sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és az előmelegített sütőbe tesszük.
  5. Mivel ez vastagabb tészta, amikor feljött a piskóta vegyük le a hőfokot 150 ºC-ra és süssük készre a piskótát (kb. 40-45 perc alatt).
  6. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy valóban megsült -e.
  7. Miután kihűlt a tészta, vágjuk fel 2 vagy három korongra.

 

Mascarponés krém elkészítése:

  1. A tejszínt kemény habbá verjük.
  2. A mascarponét kikeverjük a porcukorral, majd a mascarponés krémet fellazítjuk a tejszínhabbal.
  3. Félrerakunk 2-3 dl-nyi tejszínt a díszítéshez.
  4. Belekeverjük a krémbe a gyümölcsöt, ha darabosra szeretnénk hagyni, akkor csak forgassuk össze a krémet. A gyümölcsöt részben vagy egészben leturmixolt formában is belekeverhetjük a krémbe.

A mascarponés gyümölcstorta összeállítása:

  1. A kapcsos tortaformánk aljára tegyük az egyik piskóta korongot, majd tegyünk rá a krémből, rétegezzük egymásra a lapokat és a krémet. A torta tetejére kevés krémet tegyünk.
  2. Rakjuk ki gyümölccsel a torta tetejét.
  3. Tegyük pár órára a hűtőbe a tortát, majd szedjük le róla a kapcsos formát. A maradék tejszínnel díszítsük ki a torta oldalát és tetejét, majd szórjuk meg az oldalát csokoládé forgáccsal

Tipp:

  • Célszerű kapcsos tortaformában betölteni a tortát, mert akkor nem fog szétfolyni a zselé, a végeredmény pedig mutatósabb lesz. Miután kidermedt a tortánk, a félretett krémmel bevonjuk az oldalát és kidíszítjük a tortát.

Recept értékelése

  • (0 /5)
  • 0 Értékelés

Mascarponés gyümölcstorta

Ez még érdekelhet:

Pinterest
Print