Egy igazán finom mascarponés vaníliakrém receptet keresel? A vaníliás mascarpone krémet érdemes kipróbálnod! Lágy, selymes mégis kiválló a tartása, nem fog szétfolyni. Egészen magas tortákba is töltheted. És az íze mesés!
Mascarponés vaníliakrém recept
A mascarponés vaníliakrém hozzávalói:
- 5 dl növényi tejszín
- 50 dkg mascarpone
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 evőkanál vanília aroma
- 3 dl tej
- 4 evőkanál kristálycukor
- 2 evőkanál habfixáló
A mascarponés vaníliakrém elkészítése:
- A pudingot kevés tejjel és a kristálycukorral csomómentesre keverjük.
- A maradék tejet feltesszük melegedni, majd a pudinggal sürűre főzzük.
- Még melegen lefedjük alufoliával és hagyjuk kihűlni.
- A mascarponét kikeverjük, hozzáadjuk a porcukrot, vanília aromát.
- A kihűlt pudingot robotgéppel átkeverjük, majd kanalanként a mascarponéhoz keverjük.
- A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a habfixálót, amivel tovább verjük.
- A mascarpone krémet fellazítjuk néhány kanál tejszínnel.
- A pudingos mascarpone krémet óvatosan a felvert tejszínbe forgatjuk.
Értékeld ezt a receptet
2 felhasználó Értékeld a receptet
Átlagos értékelés
Még nem érkezett hozzászólás