Mozart torta díszítve

Mozart torta

A Mozart torta egy nagyon mutatós és igazán finom édesség, amit elkészíteni sem túl nehéz. Bármilyen alkalomra megsütheted, biztosan nagy sikert arat majd ez a csokoládés marcipános desszert.

Mozart torta receptje

Hozzávalók:

Mozart torta tésztájához:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál holland kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • csipet só

Mozart torta krémjéhez:

  • 10 dkg csokoládé fond
  • 5 dl tejszín
  • 5 dkg porcukor
  • 1 evőkanál holland kakaópor
  • 1,5 dl tej
  • 2 teáskanál habfixáló

Töltéshez, díszítéshez:

  • 25 dkg mogyorókrém
  • 35 dkg marcipán massza
  • 10 dkg ét bevonó massza
  • 2 evőkanál étolaj

A Mozart torta elkészítése:

Csokis piskóta készítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 170 ºC-ra.
  2. A Mozart torta tésztájához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük a cukorral és a sóval. Majd, ha már kemény a hab, belekeverjük a tojások sárgáját is.
  3. A lisztet és a kakaóport átszitáljuk, belekeverjük a sütőport.
  4. A tojásos keverékbe forgatjuk a száraz anyagokat és addig keverjük óvatosan, amíg szét nem oszlattunk minden apró lisztcsomót.
  5. Egy 26 cm-es kapcsos tortaforma alját sütőpapírral béleljük. Beleöntjük a kakaós piskótamasszát és egyenletesen eloszlatjuk benne.
  6. Az előmelegített sütőbe tesszük és 40-45 percig sütjük. Mindenképpen bizonyosodjunk meg róla, hogy a piskótakorong belseje is megsült -e. Ehhez egy fogpiszkálót szoktam a közepébe szúrni. Ha nem ragad rá a tészta, akkor megsült. Ha rátapad egy kis massza akkor pár percre visszateszem a sütőbe.Mozart torta tésztája

A Mozart torta krémjének elkészítése:

  1. A csokoládé fondot kézi habverővel csomómentesre keverjük a tejjel, kakaóporral és a porcukorral.Mozart torta krémje
  2. Robotgéppel 2-3 percig habosítjuk a csokoládés krémet, majd hozzáadjuk a hideg tejszínt és a habfixálót. (Fontos, hogy felhasználás előtt legalább 3-4 óráig hűtőben legyen, mert csak úgy lehet jól felverni.) 4-5 percig habosítjuk.Mozart torta krémje tejszín hozzáadása

A Mozart torta összeállítása:

  1. A tortalapot 3 egyforma vastagságú korongra vágjuk.
  2. 12,5 dkg marcipánt 3-4 mm vastagságúra nyújtunk és a tortakarikával egy korongot szaggatunk belőle, ezt még egyszer megismételjük.Mozart torta marcipán rétege
  3. A maradék 10 dkg marcipánból 8 db Mozart golyó nagyságú gömböt formázunk.
  4. Az első lapot megkenjük a mogyorókrém felével, Mozart torta mogyorókrémmel megkenveerre rátesszük az egyik marcipán korongot, majd megkenjük a krém harmad részével.Mozart torta marcipán réteggel
  5. Ráhelyezzük a második tortalapot, amit ismét megkenünk mogyorókrémmel és beborítunk marcipán koronggal, majd megkenjük a krém újabb harmadával.Mozart torta megtöltése
  6. Végül helyezzük a tetejére a harmadik piskóta korongot, a Mozart torta tetejét és oldalát bevonjuk a krémmel (hagyjunk belőle a díszítéshez is).
  7. Az étbevonó masszát az étolajjal kis lángon felolvasztjuk.
  8. Kicsit kevergetve hűtjük, majd belemártjuk a marcipán golyókat.
  9. A felolvasztott bevonót eldobható habzsákba töltjük, a végén 1-2 mm-es lyukat vágunk.
  10. A torta tetejét csíkozzuk az olvasztott bevonóval, a szélére is bőben nyomunk, hogy szépen lecsorogjon a torta oldalán.
  11. A maradék étbevonó masszából egy sütőpapírra szabad kézzel virágot, levelet, vagy más mintát rajzolunk és hagyjuk megszáradni.csokoládé díszek készítése
  12. A megszáradt marcipán golyókat a torta szélére tesszük egymástól nagyjából egyforma távolságra.
  13. A maradék krémet csillag csővel ellátott habzsákba töltjük és kidíszítjük a tortát.
  14. Utolsó simításként felhelyezzük a Mozart tortára a csoki díszeket.Mozart torta díszítve

Tipp: Mindenki imádta a Mozart tortát, de a legnagyobb sikere a marcipán golyóknak volt. Ha biztosra akarsz menni, akkor nem 8, hanem 16 db marcipán golyót készítesz!Mozart torta tálalvaMozart torta kidiszítveMozart torta díszítveMozart torta csokoládé díszekkel

Ezt a Mozart tortát én az unokaöcsém ballagására készítettem. Nagyon odavolt a tortáért!

Mozart torta megvágása

Recept értékelése

  • (0 /5)
  • 0 Értékelés

Mozart torta piskotaMozart torta tésztájaMozart torta krémjeMozart torta krémje tejszín hozzáadásaMozart torta krémjeMozart torta kérmjecsokoládé díszek készítéseMozart torta marcipán rétegeMozart torta mogyorókrémmel megkenveMozart torta marcipán réteggelMozart torta megtöltéseMozart torta díszítveMozart torta csokoládé díszekkelMozart torta díszítveMozart torta kidiszítve

Ez még érdekelhet:

Pinterest
Print