Az Oreo kekszet mindenki ismeri, szereti. De mi a helyzet az Oreo tortával? Ez egy olyan isteni torta, ami tele van az imádott kekszünkkel. Készíthetjük bármilyen alkalomra, szülinapra anyák napjára, vagy csak úgy, a magunk kényeztetésére. Az Oreo nagyon édes, csokis keksz, tejes töltelékkel, ami miatt a tortát sem kell túlcukroznunk.
Ehhez az Oreo tortához majdnem egy egész csomag (175 g) kekszet használtam. A piskótát pedig egy 18-cm-es kapcsos tortaformában sütöttem.
Oreo torta hozzávalók:
Oreo torta piskóta hozzávalók:
- 5 db tojás
- 1 evőkanál víz
- 6 evőkanál porcukor
- 5 evőkanál liszt
- 1 evőkanál holland kakaópor
- 1 teáskanál sütőpor
Oreo torta krém hozzávalók:
- 250 g mascarpone
- 50 g porcukor
- 2 dl habtejszín
- 2 teáskanál habfixáló
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 8 db Oreo keksz
Díszítésehez:
- Oreo keksz
Az Oreo torta elkészítése:
- A tojások fehérjét lágy habbá verem robotgéppel. Hozzáadom a vizet, majd a fehérjével együtt kemény habbá verem.
- A tojások sárgáját hozzáadom a habhoz, majd egy spatulával óvatosan hozzákeverem.
- A lisztet elkeverem a sütőporral, majd kanalanként hozzákeverem a tojásos habhoz. Végül hozzáadom a kakaóport.
- A piskótatésztát 18 cm-es, kivajazott, vagy sütőpapírral bélelt tortaformába öntöm, és kb. 15 perc alatt 180 Cº-on megsütöm. Tűpróbával ellenőrizzük a tésztát, ha már nem tapad a tűre, ki lehet venni,
- A piskótát hagyjuk a formában kihűlni. Addig készítsük el a krémet.
- A habtejszínt verjük kemény habbá a habfixálóval, vigyázzunk, ne keverjük túl, nehogy kicsapódjon.
- A mascarponét keverjük el a porcukorral és a vaníliával, majd keverjük hozzá a felvert tejszínt és tördeljük bele a kekszeket. Ha nem szeretnénk nagyobb kekszdarabokat a krémbe, daráljuk le előtte az oreot.
- A krém egy kicsit lágynak tűnhet, de a hűtőben majd megszilárdul. A piskótát vágjuk körbe a tortaformában, vegyük le róla a karimát, majd vágjuk 3 egyenlő részre. Kenjük meg a piskótalapokat krémmel, rétegezzük, majd az oreo torta tetejére is kenjünk krémet.
- 4 db kekszet törjünk apró darabokra és szórjuk meg vele a torta tetejét. A tortát tegyük hűtőbe néhány órára, vagy akár egy egész éjszakára.
Értékeld ezt a receptet
0 felhasználó Értékeld a receptet
Átlagos értékelés
Még nem érkezett hozzászólás