Oroszkrém torta kandírozott gyümölcsökkel

Oroszkrém torta

Az oroszkrém torta egy elegáns habos desszert. Fehér színéhez remekül passzol a színes kandírozott gyümölcs és a koktélcseresznye. Készíthetjük születésnapra vagy bármilyen ünnepre, biztosan sikert aratunk vele.

Az oroszkrém torta receptje:

(A receptben olvasható hozzávalók egy 26 cm átmérőjű tortaformához elegendőek.)

Az oroszkrém torta hozzávalói:

Tortalapokhoz:

  • 8 tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál liszt
  • csipet só
  • sütőpor

 

Krémhez:

  • 5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 10 dkg cukor
  • vanília rúd kikapart belseje
  • rum,
  • mazsola
  • kandírozott gyümölcs
  • 5 dl cukrásztejszín

 

Díszítéshez:

  • 3 dl cukrásztejszín
  • kandírozott gyümölcs
  • koktélcseresznye
  • csokoládé díszek

Az oroszkrém torta elkészítése:

Piskóta készítés:

  1. A sütőt melegítsük elő 170 ºC-ra.
  2. A lisztet szitáljuk át és keverjük belőle a sütőport és a sót.
  3. A piskótához a 8 tojásfehérjéjét kemény habbá verjük és hozzáadagoljuk a 8 kanál cukrot.
  4. A tojássárgájákat kicsit kikeverjük és fellazítjuk egy kis tojáshabbal, majd az egész habot hozzáforgatjuk.
  5. A tojásmasszába óvatos mozdulatokkal belekeverjük a lisztes keveréket.
  6. A szilikonos sütőpapírral kibélelt tortaformánkba öntjük a masszát és betesszük az előmelegített sütőbe.
  7. Amikor már feljött a tészta, akkor a hőfokot lejjebb vesszük 150 ºC-ra és készre sütjük a piskótánkat. (Kb. 25-30 perc)
  8. Miután kihűlt a piskóta három egyforma korongra vágjuk. Ehhez a művelethez segítséget nyújt nekünk a tortaszelő.

Az oroszkrém torta töltelékének elkészítése:

  1. 2 dl tejet a cukorral és a vaníliával felteszünk forrni.
  2. A maradék tejjel csomómentesre keverjük a pudingport. Amikor a tej felforrt hozzáöntjük a pudingos keveréket és besűrítjük.
  3. A pudingot levesszük a tűzről, majd hagyjuk teljesen kihűlni a krémünket.
    A mazsolát megmossuk és rumba áztatjuk. A kandírozott gyümölcsöt még aprítjuk, ha szükséges.
  4. Az 5 dl tejszínt kemény habbá verjük. A pudingot fellazítjuk egy kis tejszínhabbal, majd hozzákeverjük a többi tejszínhabot.
  5. Belekeverjük a krémbe a kandírozott gyümölcsöt és a mazsolát.

Az oroszkrém torta összeállítása:

Az oroszkrém torta összeállítása

  1. A piskótakorongokat egyenletesen megtöltjük krémmel, majd a maradék krémünkkel bekenjük a torta tetejét és az oldalát is.
  2. A 3 dl tejszínt kemény habbá verünk és bevonjuk vele a tortát. Az oldalát fésűs kártyával áthúzzuk, majd a maradék tejszínhabot habzsákba töltjük és kidíszítjük vele a tortát.
  3. Az oroszkrém torta tetejét csokoládédíszekkel, koktélcseresznyével, kandírozott gyümölcsökkel, vagy narancsszeleteket koronázhatjuk meg.

Az oroszkrém torta nevét egy Oroszi nevű cukrászról kapta, aki a két világháború között készítette el először a vaníliás krémmel rétegezett piskótát.

Szülinapi oroszkrém torta

Érdekesség: Egy egészen más oroszkrém torta angolul.
Próbáld ki te is ezt a könnyen elkészíthető, krémes finomságot!

Recept értékelése

  • (0 /5)
  • 0 Értékelés

Az oroszkrém torta összeállításaOroszkrém torta kandírozott gyümölcsökkelSzülinapi oroszkrém tortaoroszkrem-torta-talalva

Ez még érdekelhet:

Pinterest
Print