Párizsi krém

A párizsi krém a cukrászatban használatos főzött, vajas, intenzív csoki ízű, kesernyés alap-krém.

A párizsi krém alapanyagai:

  • cukor
  • kakaópor
  • tejszín és
  • vaj, vagy margarin.

Keverhetünk bele rumot (vagy rumaromát) vagy más likőrt, brandyt, étcsokoládét, vaníliát (vagy vanília aromát), mogyorót, kávét, mézet, és – a fényesség és a feldolgozhatóság fokozása érdekében –10%-nyi glükózszirup is.

A párizsi krém az egyik legfinomabb és legjobban variálható csokoládés krém, amit felhasználhatunk a torták, sütemények, csemegék töltésére. A krém tartós, könnyen elkészíthető és többféleképpen is felhasználhatjuk.

Formatorták krémjének is jól használható, nem folyik el.

Párizsikrémet szoktam például a lúdláb tortába tölteni. Az elkészítéshez én ezt a receptet szoktam használni:

A párizsi krém elkészítése:

  1. tejszínt feltesszük forrni a cukorral, és szálpróbáig forraljuk. Ez azt jelenti, hogy a szirupba mártunk egy kanalat és a mutatóujjunkra teszünk egy kicsit belőle, a hüvelykujjunkat és a mutatóujjunkat összeérintjük és széthúzzuk, ha szál marad a két ujjunk között, akkor jó a szirupunk.
  2. Levesszük a tűzről és beleszitáljuk a kakaóport. Beleolvasztjuk a margarint, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a rumot.
  3. A krémünket hagyjuk kihűlni.
  4. A párizsi krémet kihabosítjuk és kész is vagyunk vele, tölthetjük a tortát!

Recept értékelése

  • (0 /5)
  • 0 Értékelés

Ez még érdekelhet:

Pinterest
Print