Piskótatekercs tálalva

Piskótatekercs

Miért szeretjük a piskótatekercset?

A piskótatekercset azért szeretjük, mert egyszerű és gyorsan elkészíthető és persze, mert nagyon finom.

Ha nincs sok időd a desszert elkészítésére, akkor készíts piskótatekercset. Olyan egyszerű, hogy kezdő háziasszonyok is nekiállhatnak!

A piskótatekercs receptje:

Hozzávalók:

A hagyományos ahány tojás, annyi kanál cukor és liszt piskótatekercs receptet szoktam használni.

Egy gáztepsihez én 6 tojásból készítem a piskótatekercset, de ha ti vékonyabban szeretitek, akkor készítheted 4 tojásból is, csak akkor a többi hozzávalót is arányosítsd!

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • csipet só
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1/2 üveg sűrű lekvár
  • porcukor

A piskótatekercs elkészítése:

  1. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A sütőt előmelegítjük 180 ºC-ra.
  3. A fehérjét kézi robotgéppel kemény habbá verjük. Figyeljünk rá, hogy amikor kezd keményedni a hab, akkor ne verjük tovább. Ellenkező esetben sütés közben összeeshet a piskóta.
  4. Hozzáadjuk a cukrot, azzal is verjük egy kicsit.
  5. A következő lépésben a tojásfehérje habhoz adjuk a tojások sárgáját.
  6. A lisztet átszitáljuk, elkeverjük a sóval és a sütőporral.
  7. Végül a lisztes keveréket kanalanként adjuk a habhoz és a legalacsonyabb fokozaton oszlatjuk el a habban. Ügyeljünk rá, hogy ne maradjanak benne lisztcsomók.
  8. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük és egyenletesen eloszlatjuk.Piskótatekercs sütés előtt
  9. Az előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
  10. Ha megsült, még melegen kiborítjuk a tepsiből, Piskótatekercs megsülvelehúzzuk róla a sütőpapírt és konyharuhára fektetjük.Piskótatekercs feltekerve
  11. A konyharuhával együtt szorosan feltekerjük és hagyjuk így kihűlni.Piskótatekercs töltetlen
  12. A piskótatekercset a legegyszerűbb lekvárral tölteni. Ehhez válasszunk jó sűrű lekvárt. Kenés előtt érdemes robotgéppel kikeverni a lekvárt, így könnyebben tudunk vele dolgozni.
  13. A kihűlt piskótatekercset kitekerjük,Piskótatekercs kitekerve gazdagon megkenjük a lekvárral, majd visszatekerjükPiskótatekercs töltése
  14. Tálalás előtt a piskótatekercset megszórhatjuk porcukorral.Piskótatekercs porcukrozva

 

Tipp: A piskótatekercset nemcsak lekvárral tölthetjük, hanem mogyorókrémmel, pudinggal, vagy a tortából megmaradt krémmel is.Piskótatekercs porcukrozvaPiskótatekercs szeletelve

A fatörzs torta receptjét itt olvashatod >>

 

 

Recept értékelése

  • (0 /5)
  • 0 Értékelés

Piskótatekercs sütés előttPiskótatekercs megsülvePiskótatekercs feltekervePiskótatekercs feltekertPiskótatekercs töltetlenPiskótatekercs töltetlenPiskótatekercs kitekervePiskótatekercs töltésePiskótatekercs töltve feltekervePiskótatekercs porcukrozvaPiskótatekercs porcukrozvaPiskótatekercs porcukrozvaPiskótatekercs szeletelvePiskótatekercs tálalva

Ez még érdekelhet:

Pinterest
Print