Pudingos gyümölcstorta

Pudingos gyümölcstorta

A hagyományos pudingos gyümölcstortát mindenki ismeri.

Nem hiányozhat egy magyar család asztaláról sem. Akkor a legfinomabb a pudingos gyümölcstorta, ha friss hazai gyümölccsel készíted.

Azért szeretjük a pudingos gyümölcstortát, mert:

  • olcsó
  • gyorsan, egyszerűen elkészíthető
  • változatos: mindig az idénynek megfelelő gyümölcsből készíthetjük

Pudingos gyümölcstorta recept:

A pudingos gyümölcstorta hozzávalói:

(26 cm átmérőjű gyümölcstorta formához)

Piskótához:

  • 3 tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál liszt
  • csipet só
  • sütőpor

Krémhez:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 10 dkg vaj
  • 4 evőkanál cukor
  • 3 dl tej

Tetejéhez:

  • gyümölcs
  • gyümölcskocsonya, zselatin

 

A gyümölcstorta elkészítése:

  1. A sütőt melegítsük elő 180ºC-ra. A lisztet szitáljuk át és keverjük hozzá a sütőport és a sót.
  2. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá és közben adagoljuk hozzá a cukrot.
  3. A tojássárgájákat kikeverjük és fellazítjuk egy kis tojáshabbal, majd az egészet óvatosan összekeverjük.
  4. A masszába forgatjuk a lisztes keveréket.
  5. A gyümölcstorta formát alaposan kikenjük vajjal és meglisztezzük (ügyeljünk rá, hogy minden apró mélyedésbe jusson a vajból, mert csak így fogy szépen kijönni a gyümölcstorta piskótája). Ezután beleöntjük a piskótamasszát, majd az előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük a tésztát.
  6. A piskótát hagyjuk a formában kihűlni, kicsit lazítsuk meg a tészta oldalát, majd borítsuk ki a kész lapot.

A krém elkészítése:

  1. 2 dl tejet a cukorral tegyünk fel főni.
  2. A maradék 1 dl tejben keverjük csomómentesre a pudingport, és ha felforrt a cukros tej öntsük bele a keveréket. Sűrítsük be a pudingot, majd hagyjuk kihűlni.
  3. A vajat habosítsuk ki, majd keverjük össze pudinggal

A pudingos gyümölcstorta összeállítása:

  1. A piskóta tetejére kenjük a pudingos krémet.
  2. A gyümölcsökkel kirakjuk a torta tetejét. Én mindig annyi gyümölcsöt rakok rá, amennyi csak ráfér. Így lesz igazán finom a pudingos gyümölcstorta.
  3. A gyümölcskocsonya zacskóján található utasítás szerint elkészítjük a zselét (én mindig egy kicsit kevesebb vizet használok, mint ami az utasításban szerepel és egy teáskanálnyi zselatint is hozzáadok a gyümölcskocsonyához, hogy biztosan jól megdermedjen). Gyakori kevergetés mellett hűtjük a gyümölcskocsonyát majd, ha elkezd sűrűsödni, a torta tetejére kanalazzuk.
  4. Kis időre a hűtőbe tesszük dermedni a tortát. Ez idő alatt az ízek kicsit összeérnek, a zselénk pedig szebben szeletelhető lesz.

epres gyümölcstorta

Tipp:

  • A tortára tehetsz többféle gyümölcsöt. Például a bogyós gyümölcsök nemcsak remekül mutatnak együtt, de az ízük is harmonizál.
  • A gyümölcstorta díszítésénél igyekezzünk szabályosan ismétlődő mintákat alkalmazni, így biztosan gyönyörű lesz a végeredmény.

Angol nyelvű recept ajánlat: tejszínes gyümölcstorta

Recept értékelése

  • (0 /5)
  • 0 Értékelés

epres gyümölcstortaPudingos gyümölcstorta

Ez még érdekelhet:

Pinterest
Print