Pudingtorta tálalva

Pudingtorta

Íme egy nagyon egyszerű és gyors pudingtorta, amit bárki el tud készíteni, és még a bevásárlást is kihagyhatod, mert az alapanyagok otthon is megtalálhatók.

Csokis-vaníliás pudingtorta meggyel

A pudingtortába kerülhet bármilyen gyümölcs, én most a meggyet választottam, a csoki-vanília puding kombinációhoz, de használhatunk epret, banánt, vagy málnát. A puding lehet egyféle, de jobban mutat, ha kétszínű lesz a torta, ha pedig van türelmünk hozzá, készíthetjük három ízből is. A babapiskóta a tortából akár ki is hagyható.

Az elkészült pudingtorta

A pudingtortát néhány órát hűteni kell, legjobb ha egy egész éjszakát hagyjuk pihenni, így a babapiskóta is jól megpuhul. Ha nehezen jönne ki a formából, mikor megfordítjuk, rakjuk pár percre meleg vízbe a forma alját.

Pudingtorta hozzávalók:

  • 8 dl tej + 1 dl a piskóták áztatásához
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 kávéskanál rum
  • 2 csomag pudingpor, csoki-vanília
  • 1 marék friss magozott meggy, vagy meggybefőtt
  • kb. 10 db babapiskóta

Pudingtorta elkészítése:

  1. Az egyik csomag pudingport elkeverjük 2 evőkanál cukorral és 4 dl tejjel. Közepes lángon a pudingot sűrűre főzzük, majd gyorsan egy közepes méretű tál aljára öntjük.PudingfőzésVanília puding tálba öntése
  2. 1 dl tejet meglangyosítunk és hozzáadjuk a rumot. A babapiskótákat beleforgatjuk a rumos tejbe, majd kirakjuk vele a puding tetejét.Pudingtorta kirakasa babapiskotaval A piskótákat ne áztassuk el, elég ha külsejük egy kicsit megszívja magát. A meggyet lecsöpögtetjük, majd rászórjuk a piskóta tetejére.Pudingtorta kirakása meggyel
  3. A második adag pudingot is megfőzzük 2 evőkanál cukorral és 4 dl tejjel. Ráöntjük az előzőek tetejére. Csokipudig felhelyezéseSzépen elsimítjuk a tetejét és ezt is kirakjuk tejben megforgatott babapiskótákkal. A piskótákat nyomkodjuk bele egy kicsit a pudingba.Pudingtorta lezárása babapiskótával
  4. A tortát fedjük le, majd tegyük hűtőbe. Másnap a torta tetejére tegyünk egy nagyobb tányért és fordítsuk meg.Az elkészült pudingtorta A tetejét díszíthetjük gyümölccsel, tejszínhabbal, csokiforgáccsal.

Tipp: Ha gyakran sütsz, biztosan sok pudingport használsz. Érdemes a hagyományos kis tasakos puding helyett nagyobb kiszerelésű pudingport vásárolnod. Így sokat spórolhatsz és kisebb eséllyel fogy el a kritikus pillanatban otthon a pudingporod. A felhasználáskor csak arra kell figyelni, hogy egy kis tasakos puding átlagosan 40-50 g, így neked is ennyit kell kimérni, ha a recept 1 csomag pudingot említ.

Megnézem a nagyobb kiszerelésű pudingporokat >>

Recept értékelése

  • (0 /5)
  • 0 Értékelés

PudingfőzésVanília puding tálba öntésePudingtorta kirakasa babapiskotavalPudingtorta kirakása meggyelCsokipudig felhelyezésePudingtorta lezárása babapiskótávalAz elkészült pudingtortaPudingtorta tálalva

Ez még érdekelhet:

Pinterest
Print