Sajttorta sütés nélkül, avagy gyorsan valami finom édességet. Ez a mondat is vezérelhet minket, ha sajttortát szeretnénk készíteni. Egyre több háziasszony készíti el ezt a sütés nélküli ínycsiklandó desszertet, ami méltó ellenfele a másik népszerű könnyen elkészíthető édességnek, a tiramisunak.
Ez a sütés nélküli sajttorta recept nagyon egyszerűen elkészíthető.
Kezdő háziasszonyok is bátran nekiállhatnak, mert szinte elronthatatlan.
Meleg napokon nincs is jobb megoldás, mint a sütés nélküli sajttortát tálalni desszertnek. A sütőt sem kell bekapcsolni, az idénygyümölcsből pedig finom, könnyű öntetet készíthetünk a tetejére.
Itt megtudhatod, hogy honnan származik a sajttorta és a különböző nemzetek cheesecake variációiról is olvashatsz>>
Sajttorta sütés nélkül recept:
A hozzávalóit 26 cm átmérőjű tortaformához számoltam.
A sajttorta hozzávalói:
Tésztához:
- 30 dkg édes omlós keksz
- 15 dkg vaj
Sajtkrémhez:
- 50 dkg mascarpone
- 50 dkg natúr krémsajt
- 18 dkg porcukor
- 1 evőkanál vanília aroma
- 9 dl tejszín
- fél citrom leve
Tetejéhez:
- gyümölcs
- cukor
- fahéj
- tejszínhab
A sütés nélküli sajttorta elkészítése:
- A sütőt felejtsük el, nincs más dolgunk, mint a kekszet megőrölni robotgéppel.
- A vajat kicsit megolvasztani a mikróban és összedolgozni a keksszel.
- Egy kapcsos tortaformát béleljünk ki a kekszmasszával.
- A mascarponét és a krémsajtot keverjük össze a porcukorral, ízesítsük vanília aromával és a citromlével.
- A tejszínt verjük kemény habbá és keverjük össze a sajtos krémmel.
- Töltsük meg a krémmel a tortaformát, majd a tortát helyezzük a hűtőbe pár órára. Miután kidermedt a torta, szedjük ki a formából és díszítsük ki.
- A torta tetejét megszórhatjuk fahéjjal, díszíthetjük tejszínhabrózsákkal is.
- Készíthetünk rá gyümölcsöntetet is. A gyümölcsöt karamellízaljuk meg egy kicsit kevés cukorral, a gyümölcs engedni fog némi levet, ami nekünk pont elég lesz a tálaláshoz.
Értékeld ezt a receptet
7 felhasználó Értékeld a receptet
Átlagos értékelés
Még nem érkezett hozzászólás