tejszines csokitorta

Tejszínes csokitorta

A következő tejszínes csokitorta brutálisan csokis, – három és fél tábla csoki kerül bele -, ezért, hogy ne legyen olyan tömény, a tetejét habtejszínnel díszítettem és gránátalma magokkal szórtam meg.

A felvert, friss tejszínhabbal díszítés a lehető legegyszerűbb tortadíszítési mód, mégis nagyon jól mutat. A gránátalma helyett nyáron használhatunk bármilyen friss gyümölcsöt. Epret, meggyet, szedret, áfonyát, ribizlit, vagy málnát. A savanykásabb gyümölcsök jobban passzolnak az csokitortához, mert ellensúlyozzák a torta édességét.

További csokitorta recepteket itt találsz angol nyelven.

A tejszínes csokitorta tésztáját egy 26 cm-es kapcsos tortaformában sütöttem, ez a mennyiség 6-8 embernek elegendő.

A tejszínes csokitorta hozzávalói:

A tésztához:

  • 350 g étcsokoládé
  • 150 g porcukor
  • 185 g vaj vagy margarin
  • 5 db tojás
  • 45 g liszt

A díszítéshez:

  • 2 dl habtejszín
  • 2 evőkanál porcukor
  • fél gránátalma magjai

A tejszínes csokitorta elkészítése:

  1. A csokit vízgőz felett fogjuk megolvasztani, ezért válasszunk egy nagyobb, hőálló tálat, ami pontosan passzol egy lábasunk tetejére, hogy a gőz ne szökhessen ki.
  2. A csokoládét törjük kockákra, tegyük a tálba, adjuk hozzá a vajat és a porcukrot, majd kezdjük el melegíteni alatta a vizet. Ha a víz felforrt, vegyük alacsonyabbra a lángot. Addig olvasszuk a csokis-vajas keveréket, míg sima csokikrémet nem kapunk.
  3. Míg a csoki olvad, szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjét robotgéppel kemény habbá verjük. A tojások sárgájához pedig evőkanalanként adjuk a lisztet, és egy kézi habverővel simára keverjük.
  4. A csokikrémet hagyjuk kihűlni. Ha már nem meleg, adjunk belőle egy keveset a lisztes keverékhez és keverjük ki. Majd adjuk hozzá a többi csokikrémet is.
  5. A felvert tojáshabot óvatosan forgassuk bele a csokis tésztába.
  6. A tortaforma alját és oldalát vajazzuk ki, majd öntsük bele a tejszínes csokitorta tésztáját. Elég lágy a tészta, de ne ijedjünk meg, a sütőben megszilárdul.
  7. Süssük a tortát előmelegített sütőben 180 ºC-on 40 percig. A sütőből kivéve, hagyjuk kihűlni.
  8. A díszítéshez a habtejszínt verjük lágy habbá. Keverés közben adjuk hozzá a két evőkanál porcukrot.
  9. A gránátalmát vágjuk ketté, majd egy kanállal ütögessük ki belőle a magokat egy tál felett.
  10. Ha a csokitorta teljesen kihűlt simítsuk a tetejére a tejszínhabot egy spatulával, majd szórjuk meg a gránátalma magokkal.

tejszines csokitorta

Recept értékelése

  • (0 /5)
  • 0 Értékelés

tejszines csokitortatejszines csokitortatejszines csokitortatejszines csokitorta

About Chef

Ez még érdekelhet: