A következő tejszínes csokitorta brutálisan csokis, – három és fél tábla csoki kerül bele -, ezért, hogy ne legyen olyan tömény, a tetejét habtejszínnel díszítettem és gránátalma magokkal szórtam meg.
A felvert, friss tejszínhabbal díszítés a lehető legegyszerűbb tortadíszítési mód, mégis nagyon jól mutat. A gránátalma helyett nyáron használhatunk bármilyen friss gyümölcsöt. Epret, meggyet, szedret, áfonyát, ribizlit, vagy málnát. A savanykásabb gyümölcsök jobban passzolnak az csokitortához, mert ellensúlyozzák a torta édességét.
További csokitorta recepteket itt találsz angol nyelven.
A tejszínes csokitorta tésztáját egy 26 cm-es kapcsos tortaformában sütöttem, ez a mennyiség 6-8 embernek elegendő.
A tejszínes csokitorta hozzávalói:
A tésztához:
- 350 g étcsokoládé
- 150 g porcukor
- 185 g vaj vagy margarin
- 5 db tojás
- 45 g liszt
A díszítéshez:
- 2 dl habtejszín
- 2 evőkanál porcukor
- fél gránátalma magjai
A tejszínes csokitorta elkészítése:
- A csokit vízgőz felett fogjuk megolvasztani, ezért válasszunk egy nagyobb, hőálló tálat, ami pontosan passzol egy lábasunk tetejére, hogy a gőz ne szökhessen ki.
- A csokoládét törjük kockákra, tegyük a tálba, adjuk hozzá a vajat és a porcukrot, majd kezdjük el melegíteni alatta a vizet. Ha a víz felforrt, vegyük alacsonyabbra a lángot. Addig olvasszuk a csokis-vajas keveréket, míg sima csokikrémet nem kapunk.
- Míg a csoki olvad, szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjét robotgéppel kemény habbá verjük. A tojások sárgájához pedig evőkanalanként adjuk a lisztet, és egy kézi habverővel simára keverjük.
- A csokikrémet hagyjuk kihűlni. Ha már nem meleg, adjunk belőle egy keveset a lisztes keverékhez és keverjük ki. Majd adjuk hozzá a többi csokikrémet is.
- A felvert tojáshabot óvatosan forgassuk bele a csokis tésztába.
- A tortaforma alját és oldalát vajazzuk ki, majd öntsük bele a tejszínes csokitorta tésztáját. Elég lágy a tészta, de ne ijedjünk meg, a sütőben megszilárdul.
- Süssük a tortát előmelegített sütőben 180 ºC-on 40 percig. A sütőből kivéve, hagyjuk kihűlni.
- A díszítéshez a habtejszínt verjük lágy habbá. Keverés közben adjuk hozzá a két evőkanál porcukrot.
- A gránátalmát vágjuk ketté, majd egy kanállal ütögessük ki belőle a magokat egy tál felett.
- Ha a csokitorta teljesen kihűlt simítsuk a tetejére a tejszínhabot egy spatulával, majd szórjuk meg a gránátalma magokkal.
Értékeld ezt a receptet
0 felhasználó Értékeld a receptet
Átlagos értékelés
Még nem érkezett hozzászólás