Ha te is imádod a kávé ízét és illatát, akkor itt az ideje, hogy kipróbáld a kávéval megbolondított mascarponés krémmel töltött tejszínes kávétortát.
Ez a finomság igazán különleges, ugyanakkor nagyon könnyen elkészíthető. A kávétorta finom, lágy krémje éppúgy feldobja az egyszerű piskótát, mint ahogyan a te napodat is.
A tejszínes kávétorta receptjében felsorolt hozzávalók egy 26 cm átmérőjű tortához elegendőek.
A tejszínes kávétorta receptje:
Hozzávalók a tortalapokhoz:
- 10 tojás
- 10 evőkanál cukor
- 9 evőkanál liszt
- csipet só
- sütőpor
- fél evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál nescafe
Hozzávalók a krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 7,5 dl cukrásztejszín
- 15 dkg porcukor
- ízlés szerint főzött feketekávé
A tejszínes kávétorta elkészítése:
- A tojásokat válaszd szét. A tojásfehérjéket verd kemény habbá és add hozzá kanalanként a cukrot.
- A tojássárgájákat keverd ki kicsit és add hozzá a nescafét, majd lazítsd fel egy kis fehérjehabbal.
- Add hozzá a keverékhez a lisztet, a sütőport és a csipet sót.
- Forgasd bele a masszába a maradék tojásfehérjehabot.
- A sütőt melegítsd elő 180 fokra.
- A piskótamasszát töltsd bele egy szilikonos sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaformába és helyezd a sütőbe
- Miután feljött a piskóta, a hőmérsékletet csökkentsd 150 fokra és tűpróbáig süsd a piskótát.
- Ha kész a piskóta, hagyd kihűlni, majd vágj belőle három tésztakorongot
- A kávés krémhez keverd ki robotgéppel a mascarponét a porcukorral.
- A tejszínt verd kemény habbá, majd keverd össze a mascarponés krémmel
- Végül add a krémhez a feketekávét ízlésed szerint.
- Ha nem ” elég” barna a krémed tehetsz bele egy kis kakaóport.
A tejszínes kávétorta összeállítása:
- A piskótalapokat töltsd be egyenletesen a kávés krémmel, majd a maradékkal vond be a torta tetejét és oldalát.
- Díszítsd ki a kávétortát csokidísszel, csokiból készült kávébab szemekkel.
Itt találsz egy másik kávétorta receptet angol nyelven>>
Ha egy másik finom tejszínes tortareceptet keresel, nézd meg a tejszínes túrótortát!
Értékeld ezt a receptet
2 felhasználó Értékeld a receptet
Átlagos értékelés
Még nem érkezett hozzászólás