Ha egy igazán finom tortakrém receptet keresel, akkor a tejszínes mascarpone krémet érdemes kipróbálnod! Lágy, selymes mégis kiváló a tartása, nem fog szétfolyni. Egészen magas tortákba is töltheted. És az íze mesés!
Tejszínes mascarpone krém recept
A tejszínes mascarpone krém hozzávalói:
- 8 dl növényi tejszín
- 50 dkg mascarpone
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag tejszínes pudingpor
- 3 dl tej
- 4 evőkanál kristálycukor
- 2 evőkanál habfixáló
A tejszínes mascarpone krém elkészítése:
- A pudingot kevés tejjel és a kristálycukorral csomómentesre keverjük.
- A maradék tejet feltesszük melegedni, majd a pudinggal sürűre főzzük.
- Még melegen lefedjük alufoliával és hagyjuk kihűlni.
- A mascarponét kikeverjük, hozzáadjuk a porcukrot.
- A kihűlt pudingot robotgéppel átkeverjük, majd kanalanként a mascarponéhoz keverjük.
- A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a habfixálót, amivel tovább verjük.
- A mascarpone krémet fellazítjuk néhány kanál tejszínnel.
- A pudingos mascarpone krémet óvatosan a felvert tejszínbe forgatjuk.
Szerintem szuper, kifogom próbálni.