tejszínes mascarpone krém

Tejszínes mascarpone krém

Ha egy igazán finom tortakrém receptet keresel, akkor a tejszínes mascarpone krémet érdemes kipróbálnod! Lágy, selymes mégis kiváló a tartása, nem fog szétfolyni. Egészen magas tortákba is töltheted. És az íze mesés!

Tejszínes mascarpone krém recept

A tejszínes mascarpone krém hozzávalói:

  • 8 dl növényi tejszín
  • 50 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag tejszínes pudingpor
  • 3 dl tej
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 2 evőkanál habfixáló

A tejszínes mascarpone krém elkészítése:

  1. A pudingot kevés tejjel és a kristálycukorral csomómentesre keverjük.
  2. A maradék tejet feltesszük melegedni, majd a pudinggal sürűre főzzük.
  3. Még melegen lefedjük alufoliával és hagyjuk kihűlni.
  4. A mascarponét kikeverjük, hozzáadjuk a porcukrot.
  5. A kihűlt pudingot robotgéppel átkeverjük, majd kanalanként a mascarponéhoz keverjük.
  6. A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a habfixálót, amivel tovább verjük.
  7. A mascarpone krémet fellazítjuk néhány kanál tejszínnel.
  8. A pudingos mascarpone krémet óvatosan a felvert tejszínbe forgatjuk.

Recept értékelése

  • (2.8 /5)
  • 4 Értékelés

About Chef

Ez még érdekelhet: