Tortalap kevert tésztából

Velem is előfordul, hogy nincs kedvem piskótával pepecselni, vagy nincs itthon túl sok tojás a tortához. Ilyenkor szoktam elővenni a tortalap kevert tésztából receptemet.

Ha nem szoktak jól sikerülni a piskótáid, akkor is érdemes kipróbálnod a kevert tésztából készülő tortalapot.

Ez egy nagyon könnyen elkészíthető, sokféleképpen ízesíthető alaptészta recept a kevert tésztából készülő tortalaphoz.

A kevert tészta alapreceptet ízesíthetjük reszelt citromhéjjal és citrom aromával, vagy ha narancsos változatot szeretnénk, akkor narancshéjjal és narancs aromával.

Készíthetünk kávé ízű tésztát is, ilyenkor a hozzávalók közé kerül egy evőkanálnyi instant kávé is.

Ha barna tortalapot szeretnénk készíteni, akkor a liszt egy részét helyettesítsük keserű kakaóporral vagy adjunk a masszához olvasztott csokoládét.

Az ízesítetlen tésztához bármilyen krém, vagy töltelék illik. Az ízesített lappal pedig igazi narancs, citrom, kávé tortát készíthetünk.

Tortalap kevert tésztából elkészítése:

  1. Előkészítünk két keverőtálat. Az egyikben a nedves, a másikban a száraz hozzávalókat keverjük össze.
  2. Kézi habverővel összevegyítjük a két tál tartalmát és 2-3 percig keverjük.
  3. Szilikonos sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük a masszát. A tésztát 180 fokon sütjük készre kb. fél óra alatt.

Recept értékelése

  • (0 /5)
  • 0 Értékelés

Ez még érdekelhet:

Pinterest
Print