Vaníliás gyümölcstorta

Vaníliás gyümölcstorta

Egy egyszerű, mégis mennyei desszert a vaníliás gyümölcstorta. A hagyományos gyümölcstorta helyett készíthetünk főzött-vajas krémet, amit gyümölccsel dúsítunk, ezzel a krémmel megtöltve is pompás lesz a tortánk.

A vanília íze remekül harmonizál a bogyós gyümölcsökkel és a piskótával.Próbáld ki te is!

A vaníliás gyümölcstorta receptje:

Hozzávalók:

A gyümölcstorta piskótájához:

(26 cm átmérőjű tortaformához):

  • 8 tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál liszt
  • csipet só
  • sütőpor

A főzött-vajas krémhez:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 30 dkg cukor
  • 50 dkg vaj
  • 20-25 dkg gyümölcs

Tetejére:

  • gyümölcskocsonya

 

No widget found with that id

A vaníliás gyümölcstorta elkészítése:

  1. A sütőt előmelegítjük 180 ºC-ra.
  2. A tészta hozzávalóiból piskótát készítünk, a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és óvatosan a habba forgatjuk.
  3. A lisztet elkeverjük a sóval és sütőporral és óvatos, határozott mozdulatokkal eloszlatjuk a tojáshabban.
  4. Szilikonos sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és az előmelegített sütőbe tesszük.
  5. Amikor feljött a piskóta vegyük le a hőfokot 150 ºC-ra és süssük készre a piskótát (kb. 40-45 perc alatt).
  6. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy valóban megsült -e.
  7. Miután kihűlt a tészta, vágjuk fel 2 vagy három korongra.

A vaníliakrém elkészítése:

  1. A pudingport elkeverjük kevés hideg tejjel és a cukorral.
  2. A többi tejet feltesszük melegíteni, majd állandó keverés mellett beleöntjük a pudingos keveréket. Ha felforrt és besűrűsödött szobahőmérsékleten hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. A vajat kihabosítjuk, majd kanalanként hozzáadjuk a kihűlt pudingot.
  4. Robotgéppel alaposan összekeverjük.

A vaníliás gyümölcstorta összeállítása:

  1. A díszítéshez félreteszünk egy kis krémet. A többihez hozzákeverjük a gyümölcsöt.
  2. Kapcsos tortaformába rétegezzük a piskótát és a krémet, majd kirakjuk a tetejét gyümölccsel.
  3. A gyümölcskocsonyát a használati utasítás szerint elkészítjük, majd, ha egy kicsit sűrűsödni kezd, bevonjuk vele a gyümölcsöt.
  4. Pár óra dermedés után kivesszük a formából a tortát, bevonjuk a félretett krémmel az oldalát és kidíszítjük a tetejét.epres vaníliás gyümölcstorta

Tipp:

További gyümölcstorta receptek:

 

Recept értékelése

  • (1 /5)
  • 2 Értékelés

epres vaníliás gyümölcstortaepres vaníliás gyümölcstorta

About Chef

Ez még érdekelhet: