Vörös bársony torta

Vörös bársony torta recept

A vörös bársony torta (angol nevén red velvet cake) egy nagyon dekoratív, mégis isteni finom desszert.

Egyszerűen, gyorsan elkészíthető, így akár kezdő háziasszonyok is nekiállhatnak ennek a vörös bársony torta recept elkészítésének.

A tésztája egy pirosra színezett vajas kefires könnyű piskótamasszából készül, míg a krémjét a mascarpone és a tejszín teszi felejthetetlenné. Könnyen, gusztusosan tálalható. Amikor megvágod a desszertet, akkor érvényesül igazán a vörös bársony torta gyönyörű színe.

Sokféle ünnepi alkalomra remek választás lehet a red velvet torta, így készíthetjük évfordulóra, Valentin napra, eljegyzésre vagy esküvőre. Vörös színe miatt  a vörös bársony torta leginkább a szerelemhez köthető.

Tipp: ha szív alakú tortaformában készíted a vörös bársony tortát, akkor még jobban kifejezi majd az érzéseid!

A Red Velvet torta történetéről itt olvashatsz >>

Vörös bársony torta recept:

A vörös bársony torta hozzávalói:

Tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • fél teáskanál só
  • 2 evőkanál keserű kakaópor
  • 12 dkg vaj
  • 30 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 2,4 dl kefír
  • kevés piros ételfesték (lehet por, gél, vagy folyékony állagú egyaránt)
  • 1 teáskanál ecet
  • 2 teáskanál szódabikarbóna

Krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 30 dkg fehér csoki
  • 25 dkg vaj
  • 2 dl tejszín

Díszítéshez:

  • koktél cseresznye
No widget found with that id

A vörös bársony torta elkészítése:

  1. A lisztet, sót és kakaót összekeverjük.
  2. Egy másik tálba tesszük a szoba-hőmérsékletű vajat. Addig keverjük, amíg krémessé válik. Ezután beletesszük a cukrot, tojásokat, kefirt, vanília aromát és ételfestéket, alaposan összedolgozzuk.
  3. A száraz és nedves anyagokat óvatosan összekeverjük.
  4. Végül a szódabikarbónát leöntjük ecettel, hagyjuk felfutni, majd a tésztához vegyítjük.
  5. A tésztát két részre osztjuk és 18 cm-es kikent tortaformába tesszük. 180 ºC -on, 30 perc alatt megsütjük.
  6. Miután kivettük a sütőből, 10 percet hagyjuk a formában hűlni, majd óvatosan kiborítjuk, hagyjuk teljesen kihűlni.
  7. A vörös bársony torta krémjéhez a fehér csokit gőz felett felolvasztjuk, majd a gőzről levéve állandó kevergetéssel langyosra hűtjük.
  8. A szoba-hőmérsékletű vajat krémesre keverjük, hozzáadjuk a mascarponét és összedolgozzuk.
  9. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a lehűlt olvasztott csokival felváltva a óvatosan a vajas krémhez keverjük.
  10. Mindkét kihűlt tésztalapot két lapra vágjuk. Megtöltjük a krémmel, majd a tetejét és az oldalát is bevonjuk vele.
  11. Tetejét koktél cseresznyével vagy krémrózsákkal díszítjük.
    Tálalásig hűtőben tároljuk.

voros-barsony-torta-talalva

Recept értékelése

  • (2.3 /5)
  • 3 Értékelés

voros-barsony-torta-talalvavoros-barsony-torta-talalva

About Chef

Ez még érdekelhet: