Gyümölcstorta, gyümölcsös torta

Készíthetjük sorba a család örömére a finomabbnál, finomabb gyümölcstortákat:

A gyümölcs kincset ér, magában fogyasztva is és süteménybe foglalva is. Szinte minden évszakban terem gyümölcs, amiből elkészíthetjük a gyümölcstortát, de konzerv, befőtt gyümölcsből is kirakhatjuk a torta tetejét.
A gyümölcstorta szó hallatán legtöbbünknek az a bizonyos „fodros szélű” piskótás, pudingos, gyümölccsel gazdagon kirakott, fénylő zselés torta jut az eszünkbe. Érdemes beszerezni minden háztartásba egy hagyományos gyümölcstorta formát. Ennek a sütőformának van egy kis mélyedés a közepén, amit kitöltünk majd a krémmel, gyümölccsel.
De, ha több lapból álló tortát szeretnénk, aminek gyümölcsös a krémje is, akkor több krémvariáció közül választhatunk. Készíthetünk a gyümölcstortába mascarponés, tejszínes krémet, vagy főzhetünk egy krémalapot, amit vajjal kikeverünk, a hangsúly az érett, ropogós gyümölcsön van, amivel gazdagítjuk a krémeket. Ha szeretjük a tejszínhabot, akkor akár gyümölccsel elkevert tejszínhabbal is betölthetjük a tortánkat.
Gyümölcstorta szüretre fel, íme pár könnyen elkészíthető gyümölcstorta recept!