Dobos torta tető készítése

A Dobos torta elkészítésének utolsó lépése a dobos torta tető, a doboscukor elkészítése, amitől igazán dobos a torta.

Dobos torta tető hozzávalók:

  • 15-20 dkg átszitált porcukor
  • kevés vaj, vagy olaj

Doboscukor elkészítése:

Szükségünk lesz hozzá átszitált porcukorra, némi étolajra vagy vajra, kenőkésre, széles, hosszú pengéjű késre.

  1. A porcukrot aranysárga színűre karamellizáljuk, majd a hatodik lapunkra öntjük.
  2. kenőkéssel elkenjük a karamellt, majd a késsel bejelöljük a szeleteket.
  3. Érdemes minden jelölés, szelés előtt zsiradékkal bekenni a kés pengéjét.

Tipp: A tálalást nagyon megkönnyíti és a tányérokon is jobban fog mutatni a tortaszelet, ha teljesen elvágjuk a karamellel bevont tortalapot. Igyekezzünk 16 egyforma nagyságú szeletet vágni belőle.

Olvasd el a dobostorta történetét!

További dobostorta képeket itt találsz >>

Még nem érkezett hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?