A Dobos torta elkészítésének utolsó lépése a dobos torta tető, a doboscukor elkészítése, amitől igazán dobos a torta.
Dobos torta tető hozzávalók:
- 15-20 dkg átszitált porcukor
- kevés vaj, vagy olaj
Doboscukor elkészítése:
Szükségünk lesz hozzá átszitált porcukorra, némi étolajra vagy vajra, kenőkésre, széles, hosszú pengéjű késre.
- A porcukrot aranysárga színűre karamellizáljuk, majd a hatodik lapunkra öntjük.
- A kenőkéssel elkenjük a karamellt, majd a késsel bejelöljük a szeleteket.
- Érdemes minden jelölés, szelés előtt zsiradékkal bekenni a kés pengéjét.
Tipp: A tálalást nagyon megkönnyíti és a tányérokon is jobban fog mutatni a tortaszelet, ha teljesen elvágjuk a karamellel bevont tortalapot. Igyekezzünk 16 egyforma nagyságú szeletet vágni belőle.
Még nem érkezett hozzászólás