Archive | Egyéb RSS feed for this section

Ország torta hírek

Ország torta hírek

Mint minden évben idén is meghirdették a Magyarország tortája versenyt, már tizenharmadik alkalommal. A szakmai zsűri most is magyaros ízvilágú, Magyarországhoz köthető alkotásokat várt. Évről-évre egyre több cukrászda száll versenybe az ország tortája címért, idén 31 torta közül választották ki a győztest. Az 5 döntős: Akali meggyes mandula – Dezse Gergő, Mészáros Cukrászda, Szombathely Émile Emléke – […]

Olvass tovább »
Torta nevek

Torta nevek

Csokitorta, Dobos torta, Eszterházy torta, Lúdláb torta, Mogyoró torta, Kit Kat torta, Toffefee torta, Kinder torta, Kinder bueno torta, Kinger maxi king torta, Diótorta, Gesztenye torta, Barackos torta, Baracktorta, Túrótorta, Mousse torta, Vörös bársony torta, Gyümölcstorta, Oroszkrém torta, Málnás torta, Málnatorta, Karamell torta, Karamellás torta, Sacher torta, Fekete-erdő torta, Eper torta, Tiramisu torta, Mangó torta, […]

Olvass tovább »
Torta betöltése krémmel

Torta betöltése krémmel

Torta betöltése krémmel: Te is voltál már úgy, hogy tortát szerettél volna készíteni, de nem sikerült arányosan elosztani a krémet és szépen egyenletesen betölteni a tortába? Megmutatjuk nektek milyen egyszerűen és gyorsan tudjátok a tortátokat megtölteni és bevonni krémmel. Amire szükséged lesz: piskótalapok, bármilyen krém amit bele szeretnél tölteni a tortába, habkártya, spatula, és egy forgatható tortaállvány. Torta bevonása lépésről-lépésre:  A legfelső piskótalapot helyezd a tortaállványra, […]

Olvass tovább »
Habzsák használata

Habzsák használata

Habzsák megtöltése A habzsák megtöltése nem nehéz dolog. A videóban megmutatom hogyan csináld. Azért szoktam mérőkancsóba helyezni a habzsákot, amikor megtöltöm, mert így mindkét kezemet tudom használni ehhez a művelethez. A habzsák egyszerű megtöltéséhez szükséged lesz: 1 db habzsákra 1 db mérőkancsóra vagy nagyobb bögrére 1 db zacskózáró csipeszre (el is hagyható, ha nem folyós […]

Olvass tovább »
csokis-piskota

Csokis piskóta

A kakaó, az egyik legkedvesebb alapanyagunk a sütés során. Élénkít, feldob, megszínez és persze megédesít. Sokféle torta és sütemény elképzelhetetlen a csokis piskóta nélkül. A csokoládétortához vagy a fekete-erdő tortához csakis kakaós piskótát használunk. A csokis piskóta fenséges desszert lehet lekvárral megkenve, főzött krémmel, tejszínessel, pudinggal, gyümölccsel vagy akár porcukorral meghintve is. Vegyünk sorra pár […]

Olvass tovább »
Szilvagombóc torta - Az Ország tortája 2010

Szilvagombóc torta – Az Ország tortája 2010

A tortát a jól ismert szilvás gombóc receptje ihlette. A vaníliás tejszínkrém, aszalt szilva darabkákkal töltött Sacher-torta lapok között szerepel, a torta közepébe egy marcipános szilvás desszert van helyezve, amely egy belga csokoládéba mártott marcipán és szilvalekvárral töltött piskóta összeállítás. A kész torta 70% kakaótartalmú lágy belga csokoládéval és aszalt szilvával díszített. A 2010-es ország […]

Olvass tovább »
Milotai mézes grillázstorta - Az Ország tortája 2013

Milotai mézes grillázstorta – Az Ország tortája 2013

Milotai mézes grillázstorta Az ország tortája 2013-ban.   A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 2013-ban dió kategóriában hirdette meg a „Magyarország Tortája” versenyt. A győztes torta a milotai mézes grillázstorta lett, amit Bacskó Szilárd élelmiszeripari mérnök, a Major Cukrászda cukrásza készített. Hozzávalók: oldott zselatin: 1 dl víz 20 g zselatin diós roppanós lap: 65 ml […]

Olvass tovább »
Pannonhalmi sárgabarack pálinkás karamell torta - Az Ország tortája 2015

Pannonhalmi sárgabarack pálinkás karamell torta – Az Ország tortája 2015

Az ország tortája 2015 – Pannonhalmi sárgabarack pálinkás karamell torta Sárgabarack, mandula, csokoládé és karamell kombinációjával alkotott torta harmonikus ízekkel egy kis sárgabarack pálinkával megbolondítva.     A készítő: a 2015-ös év ország tortája díjat Szó Gellért, a G&D Kézműves Cukrászda cukrásza nyerte el. Pannonhalmi sárgabarack pálinkás karamell torta hozzávalók: Karamellizált mandula: 26 g cukor […]

Olvass tovább »
Szabolcsi almás máktorta - Az Ország tortája 2012

Szabolcsi almás máktorta – Az Ország tortája 2012

Szeretnéd te is elkészíteni 2012-es év országtortáját? Pintér Zsolt a Koko Cukrászda mestercukrásza készítette el a nyertes tortát 2012-ben. A Szabolcsi almás-mákos torta az online kaszinó játékosok egyik kedvenc süteménye. Ráadásul, ha 2012 nemzeti tortáját szeretné elkészíteni, 2012-ben Pinter Zsolt, a Koko Cukrászda főcukrásza, a Kaszinó Oldalak Magyar gyakorlott játékosa sütötte a nyertes tortát. Ma készen állunk […]

Olvass tovább »
kecskeméti barackos kölestorta

Kecskeméti barackos kölestorta – Az Ország tortája 2011

2011-ben a kecskeméti barackos kölestorta lett Magyarország tortája. A honos gyümölcsként emlegetett gyümölcsből és a köles párosításából született meg a kecskeméti barackos kölestorta Zila László mestercukrász alkotásában. Kecskeméti barackos kölestorta receptje: Hozzávalók: A tésztához szükséges hozzávalók: 7 dkg lenmagpehely, 7 dkg tehéntúró, 3 db tojás, 3 dkg mandulaliszt. A kölesalaphoz szükséges hozzávalók: Kölesalap (amit előtte […]

Olvass tovább »
madartej-torta

Madártej torta – Az Ország tortája 2007

Te is szeretnéd elkészíteni a 2007-es év Ország tortáját? 2007-ben a Zila Kávéház, azon belül Zila László mestercukrász által készített Madártej torta nyerte el a díjat. Hozzávalók: A piskótához: 5 dkg vaj 1 evőkanál porcukor 1,5 tojás (vagy 1 nagyobb tojás) sárgája és fehérje 1,5 evőkanál kristálycukor 2 evőkanál liszt 1 mokkáskanál keményítő A madártej […]

Olvass tovább »
Őrség zöld aranya - Az Ország tortája 2016

Őrség zöld aranya – Az Ország tortája 2016

  A 2016-os országtorta nyertese Szó Gellért salgótarjáni cukrász lett az Őrség Zöld Aranya tortával. Fantasztikus ízeket alkot a mandulalisztből és tökmagolajból készült tészta, valamint a fehércsokis ganache-sal, málnazselével, hántolt ostyával és tökmagpraliné együttesével készült ropogós réteggel. Az Őrség Zöld Aranya torta receptje (24 cm): Hozzávalók: Tökmagos réteghez szükséges hozzávalók: 18 g víz, 50 g […]

Olvass tovább »
Somlói revolúció - Az Ország tortája 2014

Somlói revolúció – Az Ország tortája 2014

Az ország tortája 2014 – Somlói revolúció Mousse tortaként újraalkotott somlói galuska, diógrillázsos tésztára rétegezett étcsokoládé mousse és egy narancsbetét fölé helyezett, ganache-sal borított vaníliás fehér csokoládékrém torta. A készítő: Damiczki Gyula Balázs, a Damniczki Cukrászda cukrásza alkotta meg a 2014-es ország tortáját.   2013-ban az év fagylaltja díjat is elnyerték egy vörösboros málna fagylalttal.   Recept: […]

Olvass tovább »
Pándi meggytorta - Az Ország tortája 2009

Pándi meggytorta – Az Ország tortája 2009

2009-ben az országtorta díját ez a fantasztikus Pándi meggytorta kapta! Zila László mestercukrász készítette el ezt a remek tortát és óriási sikert aratott vele. Süsd meg te is otthon a családnak, barátoknak, rokonoknak. Biztos sikerre van ítélve! Hozzávalók: A piskótához: 3 db egész tojás 18 dkg kristálycukor 14 dkg meggy 0,33 dl tej 10 dkg […]

Olvass tovább »
tiramisu-torta

Tiramisu torta

A legismertebb olasz édesség a tiramisu. Amikor hazánkba is berobbant a tiramisu őrület, minden háziasszony kíváncsian készítette el az első adagot belőle. A magyar ízléshez remekül passzol a kakaós-kávés-rumos ízvilág, ezért elég gyakori, hogy ez a sütés nélkül elkészíthető finomság kerül a desszertes tányérra. A tiramisuként elterjedt édesség egy Észak-Olaszországban található városból Venetóból származik, ahol egy Loly Linguanotto […]

Olvass tovább »