Esküvői torta típusok

marcipanos-eskuvoi-torta

A habos-babos, marcipánból készült esküvői párral díszített torták ideje már lejárt. Új trendek jelentek meg az esküvői torták közt is, csak úgy mint az esküvői ruhák esetében. Az új torta típusok sokkal letisztultabbak, egyszerűbbek, de találhatunk köztük néhány nagyon kreatív megoldást is.

2 hasznos tipp tortaválasztáshoz, ha esküvőre készülsz:

  1. Először érdemes a torta ízét kiválasztani és csak utána gondolkodni a dekoráción, hiszen a díszítés sok esetben függ a torta típustól. Olyan ízt kell választani, amelyet amellett, hogy a pár szeret, feltehetőleg a vendégek is szeretni fognak. Ha több szintes tortában gondolkodunk, akkor nem lehet gond, mert a különböző torta típusok közül mindenki megtalálja az ízlésének megfelelőt. De ha csak egy nagy tortát szeretnénk, mert szűk körű esküvőt tartunk, olyan típust válasszunk, amely közkedvelt, pl. csokoládé, vagy nyáron egy gyümölcsös joghurttorta.
  2. Nem árt napjainkban odafigyelni az ételérzékenységekre, allergiákra! Egyre többen vannak, akik laktóz, glutén érzékenyek, vagy cukorbetegek. Kellemetlen lenne, ha az érzékenységük miatt ki kéne hagyniuk a desszertet, így érdemes rájuk külön gondolni. Pl. mini tortácskákkal, cupcakekkel, vagy az emeletes tortán egy szintet mindenmentesre csináltatni, bár biztosan drágább lesz, mint egy hagyományos torta, de az íze, ha jól csinálják, ugyanolyan finom!

Divatos esküvői torta típusok:

A csupasz torta:

csupasz-torta

Lehet már a naked cakenek is leáldozott, de a 2015-ös évben nagyon népszerű tortatípus volt. Mindig jön egy újabb őrület, így lehet, hogy jövőre már elfeledkezünk a csupasz tortáról, de ha valakinek tetszik ez a rusztikus, kicsit bizarr torta típus, akkor divat ide vagy oda, ezt válassza!

A naked cake lényege, hogy a tortát semmiféle bevonattal nem fedik le. Nincs vajkrém, se marcipán, se fondant, csak a piskóta rétegek és a krém váltakozása. Viszont általában rengeteg gyümölccsel, virággal díszítik, amely ellensúlyozza a torta egyszerűségét.

Macaron vagy cupcake

macaron-torta

A macaronnak hatalmas divatja van az elmúlt években, így az esküvői tortákról sem hiányozhat. A macaronos torta esetén a torta külsejét vajkrémmel borítják, majd ezt macaronokkal díszítik. De láttam már olyan megoldást is, hogy az egész torta egy óriási macaron volt.

cupcake-torta

A cupcake nagyon jó megoldás lehet az ételérzékenységek megoldására. Vagy a hagyományos esküvői torta mellett kínáljuk őket, vagy hatalmas cupcake állványon az összes vendégnek mini tortákat kínálunk. Előnye, hogy kérhetünk belőle több ízben, többféle krémmel, különféle díszítésekkel. Lehet fehér krémmel díszített menyasszonyos cupcake, és sötétebb krémmel díszített tortácskák a vőlegénynek.

A hagyományos torták díszítése

hagyományos-esküvői-torta

Az esküvői torta típusok közül,bár van pár különleges, újító ötlet, még mindig a hagyományos tortaformák a legnépszerűbbek. Gondolok itt a kerek, emeletes tortákra. Bár mostanában a terebélyes, alacsonyabb torták helyett, a magas, kisebb alapú torták hódítanak. A díszítés azonban tényleg sokban változott. Még mindig találunk cukorvirágokkal díszített, marcipánnal, fondant-nal borított tortákat, de a tortadekoráció sokat egyszerűsödött. Az élénk színek helyett inkább a pasztell árnyalatokat választják, és még mindig nagy divat az ombre, színátmenetes torta. Az egyszínű fondant tortákat pedig csipkével, ecsettel festett mintákkal, vagy a pár monogramjával díszítik.

Forrás: menyegzolap.hu
Képek:
Bolo de Caneca Confeitaria

Még nem érkezett hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?