Kutya torta

Kutya torta: A család hűséges kedvencét megformázó tortával garantált, hogy boldog perceket szerzel az ünnepeltnek.

krémmel díszített kutya torta

Az imádott kutyát alaposan tanulmányozd és álmodd meg a tortát!

dalmata-kutya

Amikor kutya alakú formatortát tervezel, akkor vedd számításba, hogy a krémnek nagyon jó állóképességgel kell rendelkeznie.

Formatortához a legjobb krém a vajas főzött krém, de ha a tejszínes krémet szeretitek jobban, akkor az is kerülhet a tortába, csak tegyél a habhoz habfixálót, mascarponét.

No widget found with that id

Kis méretű kutya tortát készíthetsz minyon tésztából is, a masszát remekül tudod alakítani a kutya formájára. Burkold be a kutyust marcipánnal és ételfesték géllel, ételfesték filctollal alakítsd ki a színét, mintázatát. Modellező késsel készíthetsz neki szőr mintát is.

kiskutya-minyonbol

A legegyszerűbben fekvő, alvó kutyát tudsz készíteni, ha ülő kutyát szeretnél, akkor a fejrész rögzítéséhez szükséged lesz fapálcára.

ulo-pulikutya

A torta méretéhez igazodva készíts piskóta lapokat, egy 20 szeletes tortához kb. 15 tojásból süss téglalap alakú piskótákat.

Állítsd össze a kutya testét krém nélkül, hosszúkás téglalapokból áll a kutyus teste, kör alakú sütikiszúróval elkészítheted hátsó combjait. Kicsit faragd meg a kutya popsiját kerekdedre!

piskota-kutya

A kutya fejéhez vágj ki a piskótából kisebb, különböző nagyságú piskóta darabokat, formázd a minta kutyushoz az alakját.

A maradék piskótákból alakítsd ki a kutya lábait és farkát.

A kutya fülét alakítsd ki marcipánból és hagyd száradni.

kutyaful

A piskótalapokat kend meg a krémmel, majd spatula segítségével vond be mindenhol a kutyust krémmel. Alakítsd ki a kutya torta formáját!

kremes-kutya

Ha a házi kedvencünk hosszú szőrű, akkor a legjobb megoldás, ha krémmel díszítjük ki a tortát. Nyomózsákból szorosan egymás mellett csíkokat nyomva, húzva alakítjuk ki a kutya bundáját.

kutya-mintazat

A fülekbe és a farkába tegyél kis fapálcát amivel a piskótába tudod rögzíteni. Marcipánból készíts a kutyának orrot, szemeket és nyakörvet.

kutya-kozeli

Ha marcipánnal szeretnéd burkolni a tortát, akkor a kinyújtott marcipánt simítsd rá a kutyusra és modellező eszközökkel, ételfestékkel alakítsd ki a kutya mintázatát. Készíts neki marcipánból orrot, szemet, nyakörvet, párnát stb.

nagy-bevont-kutyus

Tipp: a kutya tortához készíts marcipánból csontot, abba akár az ünnepeltnek szánt gyertyákat is beletűzheted.

Ezen az angol nyelvű linken megnézheted, hogyan készül a cuki yorkie kutyust formázó torta>>

Még nem érkezett hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?