2009-ben az országtorta díját ez a fantasztikus Pándi meggytorta kapta! Zila László mestercukrász készítette el ezt a remek tortát és óriási sikert aratott vele. Süsd meg te is otthon a családnak, barátoknak, rokonoknak. Biztos sikerre van ítélve!
Hozzávalók:
A piskótához:
- 3 db egész tojás
- 18 dkg kristálycukor
- 14 dkg meggy
- 0,33 dl tej
- 10 dkg olaj
- 7 dkg vaj
- 19 dkg liszt
- 1 csipet sütőpor
- 1 kisebb citrom héja és leve
- 1 csipet fahéj
Az alapkrémhez:
- 2 dl tej
- 8 dkg kristálycukor
- 5 tojás sárgája
- 8 dkg fehér csokoládé
- 16 dkg mascarpone
A meggytöltelékhez:
- 36 dkg meggy
- 2 dl meggylé
- 3 dkg pudingpor
- 7 dkg kristálycukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1/4 citrom leve
- csipet fahéj
- 5 ml cherry brandy
A díszítéshez:
- darált pörkölt dió
- tejszínhab
- csokoládépasztilla
- meggy
- zöld marcipánlevelek
Elkészítés:
Piskótalapok sütése:
- A piskótához az egész tojásokat a cukorral összekeverjük,és felmelegítjük kb 80°C-ra, majd kemény habot készítünk.
- Egy edénybe belerakjuk a meggyet, darabos péppé törjük, majd hozzáadjuk az olajat, a vajat, a tejet, a citromot, és jól elkeverjük.
- A felvert tojáshabot hozzáadjuk a meggyhez, és elkeverjük.
- A szárazanyagokat folyamatos keverés közben hozzáadjuk a tojásos alaphoz.
- A piskótát 3 db 23 cm átmérőjű karikába mérjük. 210°C-on 10-12 perc alatt megsütjük a lapokat. A piskóta puha, laza szerkezetű, ezért vigyázni kell, nehogy kiszáradjon.
- Sütés után a felületét meghintjük cukorral, majd rárakunk egy sütőpapírt, és azonnal megfordítjuk.
Az alapkrém:
- Az alapkrémhez a tejet a cukorral és a mascarponéval felforraljuk, hozzáadjuk a fehér csokoládét, majd folyamatos keverés közben feloldjuk benne a csokoládét. Ekkor csurgatjuk hozzá a tojássárgáját, amivel besűrítjük.
- Végül, még forrón, leturmixoljuk.
Meggytöltelék:
- A meggyet ledaráljuk, a citromhéjjal és a citromlével bekeverjük. A pudingport feloldjuk a meggylé egy részével, a többit pedig felforraljuk a cukorral, majd pudinggal besűrítjük.
- Hozzáadjuk a meggyet, és tovább kevergetjük, míg felforr.
Összeállítás:
- A tortát 23 cm átmérőjű karikába töltjük. A piskótákat minden rétegben megkenjük meggykrémmel, majd a tejszínes krémmel.
- Végül kívülről is bevonjuk a tejszínes krémmel.
- A tortát darált pörkölt dióval meghintjük az oldalán, tejszínrózsát teszünk rá, csokoládépasztillával, meggyel és zöld marcipánlevelekkel díszítjük.
El is készült a saját készítésű Pándi meggytorta! Ugye nem is volt nehéz?
Még nem érkezett hozzászólás