Ez a banántorta egy nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető, kekszes alapú, sütés nélküli torta. Előnye, hogy az év bármely szakaszában friss gyümölcsből készíthetjük, hiszen banán télen is kapható. Mostanában egyre népszerűbbek a kekszes alapú torták, biztosan a New York-i sajttorta népszerűsége, valamint az egyszerű elkészítés miatt. Én eleinte egy kicsit bizalmatlan voltam, mert egy finom piskóta mégiscsak jobb, de mikor megkóstoltam megváltozott a véleményem, ez egy igazán finom kekszes alap, amely könnyen szeletelhető, próbáljátok ki, megéri!
A recept alapja a Sülvefőve oldalon található keksz alapú banántorta volt, amelyen egy kicsit változtattam.
Banántorta sütés nélkül hozzávalói:
A kekszes alaphoz:
- 20 dkg darált keksz (én natúr Győri Édest használtam)
- 12 dkg olvasztott vaj
- 2 evőkanál holland kakaópor
- 3 evőkanál cukor
- fél dl tej
A krémhez:
- 1 db banán
- 4 dl tej
- 1 tasak bourbon vaníliás cukor
- 3 evőkanál cukor
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 5 dkg vaj
A díszítéshez:
- 2 db banán
- 1,5 dl víz
- 1 evőkanál cukor
- fél tasak átlátszó tortazselé
Banántorta sütés nélkül elkészítése:
- A tejet a kakaóval, a cukorral és a tejjel egy lábosba teszem, és addig melegítem, míg a cukor és a vaj el nem olvadnak.
- A kekszet konyhai aprítóba dobom és apróra darálom.
- A darált kekszet hozzákeverem a tejes, vajas, kakaós alaphoz, majd a masszát egy piteformában (használhatunk csatos tortaformát is) szétnyomkodom. A tortaforma/piteforma oldalára is nyomkodjunk kb. 3 cm magasan.
- A kekszes alapot tegyük a hűtőbe fél órára. Addig készítsük el a krémet.
- A pudingport és a cukrokat keverjük simára a tejjel, majd főzzük a pudingot sűrűre.
- Ha kész, húzzuk félre a pudingot és adjunk hozzá 5 dkg vajat és egy villával pépesre tört banánt.
- Keverjük addig, míg a vaj el nem olvad. Majd fedjük le folpackkal, mert így a puding teteje nem bőrösödik.
- A banánt vágjuk fel vékony szeletekre a díszítéshez.
- A zselatint főzzük fel 1,5 dl vízzel és egy evőkanál cukorral. Forrástól számítva egy percig főzzük, majd húzzuk félre és hagyjuk hűlni. Néhányszor keverjük meg!
- Most állítsuk össze a banántortát. A kekszes alapra öntsük rá a krémet és díszítsük a tortát a banánszeletekkel, ha a zselatin kezd megszilárdulni, kenjük le a banán szelteket vele.
- A banántortát tegyük hűtőbe és hagyjuk néhány órát dermedni.
Értékeld ezt a receptet
0 felhasználó Értékeld a receptet
Átlagos értékelés
Még nem érkezett hozzászólás