banantorta-sutes-nelkul

Banántorta sütés nélkül

Ez a banántorta egy nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető, kekszes alapú, sütés nélküli torta. Előnye, hogy az év bármely szakaszában friss gyümölcsből készíthetjük, hiszen banán télen is kapható. Mostanában egyre népszerűbbek a kekszes alapú torták, biztosan a New York-i sajttorta népszerűsége, valamint az egyszerű elkészítés miatt. Én eleinte egy kicsit bizalmatlan voltam, mert egy finom piskóta mégiscsak jobb, de mikor megkóstoltam megváltozott a véleményem, ez egy igazán finom kekszes alap, amely könnyen szeletelhető, próbáljátok ki, megéri!

A recept alapja a Sülvefőve oldalon található keksz alapú banántorta volt, amelyen egy kicsit változtattam.

Banántorta sütés nélkül hozzávalói:

A kekszes alaphoz:

  • 20 dkg darált keksz (én natúr Győri Édest használtam)
  • 12 dkg olvasztott vaj
  • 2 evőkanál holland kakaópor
  • 3 evőkanál cukor
  • fél dl tej

A krémhez:

  • 1 db banán
  • 4 dl tej
  • 1 tasak bourbon vaníliás cukor
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 5 dkg vaj

A díszítéshez:

  • 2 db banán
  • 1,5 dl víz
  • 1 evőkanál cukor
  • fél tasak átlátszó tortazselé

Banántorta sütés nélkül elkészítése:

  1. A tejet a kakaóval, a cukorral és a tejjel egy lábosba teszem, és addig melegítem, míg a cukor és a vaj el nem olvadnak.banantorta-alap-hozzavaloi
  2. A kekszet konyhai aprítóba dobom és apróra darálom.
  3. A darált kekszet hozzákeverem a tejes, vajas, kakaós alaphoz, majd a masszát egy piteformában (használhatunk csatos tortaformát is) szétnyomkodom. A tortaforma/piteforma oldalára is nyomkodjunk kb. 3 cm magasan.
  4. A kekszes alapot tegyük a hűtőbe fél órára. Addig készítsük el a krémet.
  5. A pudingport és a cukrokat keverjük simára a tejjel, majd főzzük a pudingot sűrűre.banantorta-kerm
  6. Ha kész, húzzuk félre a pudingot és adjunk hozzá 5 dkg vajat és egy villával pépesre tört banánt.
  7. Keverjük addig, míg a vaj el nem olvad. Majd fedjük le folpackkal, mert így a puding teteje nem bőrösödik.folpackkal-fedett-puding
  8. A banánt vágjuk fel vékony szeletekre a díszítéshez.
  9. A zselatint főzzük fel 1,5 dl vízzel és egy evőkanál cukorral. Forrástól számítva egy percig főzzük, majd húzzuk félre és hagyjuk hűlni. Néhányszor keverjük meg!zselatin-olvasztas
  10. Most állítsuk össze a banántortát. A kekszes alapra öntsük rá a krémet és díszítsük a tortát a banánszeletekkel, ha a zselatin kezd megszilárdulni, kenjük le a banán szelteket vele.banantorta-osszeallitasabanannal-megrakott-tortazselatinnal-megkent-banan-karikak
  11. A banántortát tegyük hűtőbe és hagyjuk néhány órát dermedni.elkeszult-banantortabanantorta-talalasa

 

Recept értékelése

  • (0 /5)
  • 0 Értékelés

About Chef

Ez még érdekelhet: