Amikor már unalmasak a megszokott torta ízek és formák, akkor keresni kell valami újdonságot,
amivel elvarázsolhatod a családot és az ismerősöket. A ropogós kekszet nagyon szeretik a gyerekek,
felnőttek egyaránt, lehet az csokis, vagy vaníliás, töltött, vagy töltetlen. Ha szeretnél kipróbálni
valami újat és finomat, akkor készítsd el ezt a szuper csokis keksz tortát, a siker garantált.
A csokis keksz torta hozzávalói:
Hozzávalók a piskótához:
- 8 tojás
- 8 evőkanál cukor
- 8 evőkanál liszt
- csipet só
- sütőpor
Hozzávalók a vaníliás krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- vanília aroma
- 10-15 dkg porcukor (ízlés szerint)
- 5 dl cukrásztejszín
Hozzávalók a párizsi krémhez:
- 1,5 dl tejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- rumaroma
- 20 dkg cukor
- 8 dkg kakaópor
- 20 dkg vaj
Hozzávalók a díszítéshez:
- 2-3 csomag kekszre, de a töltelékbe a vaníliás, ropogós keksz is jó.
- 3-4 dl cukrásztejszín.
A csokis keksz torta elkészítése:
A piskóta elkészítése:
- A tojásokat kettévesszük, a lisztet átszitáljuk, a sütőt előmelegítjük 180 °C – ra.
- A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral.
- A tojássárgájákat kissé kikeverjük és összekeverjük a tojáshabbal.
- Beleforgatjuk a masszába a lisztet és a sütőport.
- Szilikonos sütőpapírral kibélelt formába öntjük a tésztamasszát és betesszük az előmelegített sütőbe.
- Amikor feljött a tészta, akkor mérsékeljük a hőt 150°C-ra, majd kb 25-30 perc alatt készre sütjük a piskótát.
- A formában hagyjuk kihűlni, aztán felszeljük 3 korongra.
A vaníliás krém elkészítése:
- A mascarponet kikeverjük a porcukorral.
- A tejszínt kemény habbá verjük, majd összedolgozzuk a mascarponeval.
- Ízesítjük vanília aromával a krémet.
A párizsi krém elkészítése:
- A tejszínt a cukorral felforraljuk.
- 4-5 perc forrás után beleszitáljuk a kakaóport, levesszük tűzről és belekeverjük a vaníliás cukrot és a rumot, végül beleolvasztjuk a vajat.
Ennél a tortánál nem habosítjuk ki a párizsi krémet, hanem meghagyjuk ebben a kenhető, csokimáz
szerű állapotában.
A csokis keksz torta összeállítása:
- A kekszből válogassuk ki az egész darabokat és tegyük félre a díszítéshez, a többit törjük össze apró darabokra.
- A piskótákat megkenjük a párizsi krémmel és bőségesen megszórjuk a keksz morzsával.
- Teszünk rá egy adag vaníliás krémet.
- Így rétegezzük a csokis keksz tortát.
- Végül a maradék tejszínnel kenjük be a torta oldalát és tetejét, ha maradt a párizsi krémből, azzal is kenjük át vékonyan.
- A díszítéshez verjük kemény habbá a tejszínt és vonjuk be vele a tortát, díszítőcső segítségével különböző formákkal díszíthetjük a torta tetejét.
- Nagyon mutatós, ha a torta oldalát kirakjuk csokis keksszel, de a tetejére is tehetünk még pár ropogós kekszet.
Itt egy remek csokis keksz torta receptet találtok angol nyelven.
Néhány kép további csokis keksz tortáimról:
Értékeld ezt a receptet
2 felhasználó Értékeld a receptet
Átlagos értékelés
Még nem érkezett hozzászólás