csokis-keksz-torta-talalva

Csokis keksz torta

Amikor már unalmasak a megszokott torta ízek és formák, akkor keresni kell valami újdonságot,

amivel elvarázsolhatod a családot és az ismerősöket. A ropogós kekszet nagyon szeretik a gyerekek,

felnőttek egyaránt, lehet az csokis, vagy vaníliás, töltött, vagy töltetlen. Ha szeretnél kipróbálni

valami újat és finomat, akkor készítsd el ezt a szuper csokis keksz tortát, a siker garantált.

A csokis keksz torta hozzávalói:

Hozzávalók a piskótához:

  • 8 tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál liszt
  • csipet só
  • sütőpor

Hozzávalók a vaníliás krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • vanília aroma
  • 10-15 dkg porcukor (ízlés szerint)
  • 5 dl cukrásztejszín

Hozzávalók a párizsi krémhez:

  • 1,5 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • rumaroma
  • 20 dkg cukor
  • 8 dkg kakaópor
  •  20 dkg vaj

Hozzávalók a díszítéshez:

  • 2-3 csomag kekszre, de a töltelékbe a vaníliás, ropogós keksz is jó.
  • 3-4 dl cukrásztejszín.

A csokis keksz torta elkészítése:

A piskóta elkészítése:

  1. A tojásokat kettévesszük, a lisztet átszitáljuk, a sütőt előmelegítjük 180 °C – ra.
  2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral.
  3. A tojássárgájákat kissé kikeverjük és összekeverjük a tojáshabbal.
  4. Beleforgatjuk a masszába a lisztet és a sütőport.
  5. Szilikonos sütőpapírral kibélelt formába öntjük a tésztamasszát és betesszük az előmelegített sütőbe.
  6. Amikor feljött a tészta, akkor mérsékeljük a hőt 150°C-ra, majd kb 25-30 perc alatt készre sütjük a piskótát.
  7. A formában hagyjuk kihűlni, aztán felszeljük 3 korongra.

A vaníliás krém elkészítése:

  1.  A mascarponet kikeverjük a porcukorral.
  2.  A tejszínt kemény habbá verjük, majd összedolgozzuk a mascarponeval.
  3.  Ízesítjük vanília aromával a krémet.

A párizsi krém elkészítése:

  1. A tejszínt a cukorral felforraljuk.
  2.  4-5 perc forrás után beleszitáljuk a kakaóport, levesszük tűzről és belekeverjük a vaníliás cukrot és a rumot, végül beleolvasztjuk a vajat.

Ennél a tortánál nem habosítjuk ki a párizsi krémet, hanem meghagyjuk ebben a kenhető, csokimáz

szerű állapotában.

A csokis keksz torta összeállítása:

  1. A kekszből válogassuk ki az egész darabokat és tegyük félre a díszítéshez, a többit törjük össze apró darabokra.
  2. A piskótákat megkenjük a párizsi krémmel és bőségesen megszórjuk a keksz morzsával. csokis keksz torta megkenése párizsi krémmel
  3. Teszünk rá egy adag vaníliás krémet.csokis keksz torta megkenése vanília krémmel
  4. Így rétegezzük a csokis keksz tortát.
  5. Végül a maradék tejszínnel kenjük be a torta oldalát és tetejét, ha maradt a párizsi krémből, azzal is kenjük át vékonyan.csokis keksz torta díszítés előtt
  6. A díszítéshez verjük kemény habbá a tejszínt és vonjuk be vele a tortát, díszítőcső segítségével különböző formákkal díszíthetjük a torta tetejét.
  7. Nagyon mutatós, ha a torta oldalát kirakjuk csokis keksszel, de a tetejére is tehetünk még pár ropogós kekszet.

csokiskeksz2

Itt egy remek csokis keksz torta receptet találtok angol nyelven.

Néhány kép további csokis keksz tortáimról:

csokis-keksz-torta-autoscsokis-keksz-torta-poniscsokis-keksz-torta-keresztelore

 

Recept értékelése

  • (5 /5)
  • 2 Értékelés

csokis-keksz-torta-talalvacsokis-keksz-torta-keresztelorecsokis-keksz-torta-autoscsokis-keksz-torta-poniscsokis-keksz-torta-talalvacsokis-keksz-torta-keresztelorecsokis-keksz-torta-autoscsokis-keksz-torta-ponis

About Chef

Ez még érdekelhet: