Nutellás torta

Csokis-mogyorós Nutellás torta

Következzen egy csokis-mogyorós torta a Nutella rajongóinak. A recept Nigella Lawsontól származik, aki most is, mint szinte minden süti receptjébe, használ valamilyen különleges alkoholt. Ebben az esetben Frangelico likőrt, amely egy olasz mogyorólikőr. Ha hozzá tudunk jutni, érdemes kipróbálni, de rummal is helyettesíthető.

Imádom ebben a Nutellás tortában a különböző állagú dolgok keveredését. A ropogós mogyorót jól kiegészíti a selymes csokoládé és a puha tészta.

A tortát egy 18 cm-es átmérőjű csatos tortaformában készítettem, ez 4 embernek elegendő, de ha nagyobb társaságnak, szülinapi bulira készítjük, duplázzuk a hozzávalók mennyiségét, és süssük 26 cm-es tortaformában.

A torta tetejére és tésztájába is kerül törökmogyoró. Ha hámozatlant sikerül vennünk, akkor se ijedjünk meg, mert serpenyőben megpirítva, konyharuhára öntve, ledörzsölhetjük róla a barna, hártyaszerű héjat.

Nutellás torta

A csokis-mogyorós nutellás torta előnye – amellett, hogy nagyon finom – ,hogy nem tartalmaz lisztet, mert a lisztet darált mogyoróval helyettesítjük.

A csokis-mogyorós nutellás torta hozzávalói:

Tésztához:

  • 3 tojás (szétválasztva)
  • 1 csipet só
  • 60 g puha vagy olvasztott vaj
  • 200 g Nutella
  • 1 teáskanál Frangelico likőr, vagy rum
  • 50 g darált törökmogyoró
  • 50 g olvasztott étcsokoládé

Díszítéshez:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 dl tejszín
  • 50 g egész törökmogyoró

A csokis-mogyorós nutellás torta elkészítése:

  1. A törökmogyorót egy serpenyőben, közepes lángon, néha-néha megrázva megpirítjuk, konyharuhára öntjük, a ruhát ráhajtjuk, és a szemeket megdörzsöljük, így könnyen lejön róla a héj. Majd a mogyoró felét konyhai aprítóban finomra daráljuk, a másik felét pedig félrerakjuk.
  2. A sütőt melegítsük elő 180 C°-ra.
  3. A tojások fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük.
  4. A Nutellát összekeverjük a vajjal és hozzáadjuk a likőrt, vagy rumot.
  5. Az étcsokit vízgőz felett felolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni.
  6. A tojáshabot óvatosan beleforgatjuk a kihűlt csokiba. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a darált mogyorót, a Nutellás keveréket, és az egészet egy spatulával összeforgatjuk.
  7. A 18 cm-es tortaformát kivajazzuk és beleöntjük a nutella torta tésztáját.
  8. A tortát 35 percig sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk a formában egy keveset hűlni, majd körbevágjuk és levesszük róla a karimát.
  9. A díszítéshez a tejszínt és az étcsokit tegyük egy lábosba. Alacsony lángon kezdjük el melegíteni, közben folyamatosan keverjük. Ha a csoki elolvadt, csurgassuk a tortára. Nem baj, ha oldalt kicsit lefolyik.
  10. A nutellás torta tetejét rakjuk ki az egész mogyorókkal és várjunk egy keveset, míg a máz megdermed.

Forrás:
http://www.nigella.com/recipes/view/nutella-cake-158

Recept értékelése

  • (0 /5)
  • 0 Értékelés

Nutellás tortaNutellás tortaNutellás tortaNutellás torta

About Chef

Ez még érdekelhet: