Diós répatorta

Diós répatorta

Lehet, hogy furcsán hangzik, de ez a diós répatorta tényleg isteni finom. Ha a család eleve irtózik a zöldséges édességektől, akkor előre ne áruljuk el, hogy raktunk a tortába sárgarépát. Nagy lesz a meglepetés, amikor a jóízűen elfogyasztott tortaszeletről kiderül, hogy nem kis mennyiségű sárgarépa adja a remek ízét. Legközelebb már a család fogja kérni, hogy süssünk nekik répatortát.

A diós répatorta hozzávalói 26 cm átmérőjű tortaformához:

  • 25 dkg reszelt sárgarépa
  • 35 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 3 dl olaj
  • 15 dkg dió
  • 40 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só
  • vaníliás cukor
  • fahéj

A répatorta díszítéséhez:

A diós répatorta elkészítése:

  1. A reszelt sárgarépát a tojásokkal, a cukorral és az olajjal elkeverjük.
  2. diót és a lisztet összekeverjük a sütőporral, a fahéjjal és egy csipet sóval. Diós répatorta - első lépés
  3. Összevegyítjük a két keveréket és egy szilikonos sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a répatorta masszát.
  4. A sütőt előmelegítjük és 170 ºC-on kb. 45 percig sütjük.
  5. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a répatortánk, ha nem ragad a közepébe szúrt tűre tészta, akkor kivehetjük a sütőből. Diós répatorta - tészta
  6. A kihűlt torta tetejét megporcukrozzuk és díszítjük.

Diós répatorta montázs

Marcipán nyuszi elkészítése

Marcipán nyuszi díszítéshez

Marcipán répa elkészítése

 

 

Tipp: Ha úgy érzed, hogy jobban szeretnéd krémesen tálalni a répatortát, akkor mascarponés tortakrémet javaslok bele. Ehhez 25 dkg mascarponét keverj ki 7 dkg porcukorral és egy narancs levével, majd töltsd az elvágott tortaalapba. Ez a krém remekül illik a répatortához.

Tipp: a répatorta tésztájából muffint is süthetünk.

Ezzel a répatortával te is megszerettetheted a sárgarépát a gyerekeiddel. Próbáld ki te is!

A marcipán répa elkészítését itt találod>>

Nézz meg angolul is egy Diós répatorta  receptet!

Recept értékelése

  • (0 /5)
  • 0 Értékelés

About Chef

Ez még érdekelhet: