Lehet, hogy furcsán hangzik, de ez a diós répatorta tényleg isteni finom. Ha a család eleve irtózik a zöldséges édességektől, akkor előre ne áruljuk el, hogy raktunk a tortába sárgarépát. Nagy lesz a meglepetés, amikor a jóízűen elfogyasztott tortaszeletről kiderül, hogy nem kis mennyiségű sárgarépa adja a remek ízét. Legközelebb már a család fogja kérni, hogy süssünk nekik répatortát.
A diós répatorta hozzávalói 26 cm átmérőjű tortaformához:
- 25 dkg reszelt sárgarépa
- 35 dkg cukor
- 4 tojás
- 3 dl olaj
- 15 dkg dió
- 40 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
- vaníliás cukor
- fahéj
A répatorta díszítéséhez:
- porcukor
- marcipán
A diós répatorta elkészítése:
- A reszelt sárgarépát a tojásokkal, a cukorral és az olajjal elkeverjük.
- A diót és a lisztet összekeverjük a sütőporral, a fahéjjal és egy csipet sóval.
- Összevegyítjük a két keveréket és egy szilikonos sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a répatorta masszát.
- A sütőt előmelegítjük és 170 ºC-on kb. 45 percig sütjük.
- Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a répatortánk, ha nem ragad a közepébe szúrt tűre tészta, akkor kivehetjük a sütőből.
- A kihűlt torta tetejét megporcukrozzuk és díszítjük.
Tipp: Ha úgy érzed, hogy jobban szeretnéd krémesen tálalni a répatortát, akkor mascarponés tortakrémet javaslok bele. Ehhez 25 dkg mascarponét keverj ki 7 dkg porcukorral és egy narancs levével, majd töltsd az elvágott tortaalapba. Ez a krém remekül illik a répatortához.
Tipp: a répatorta tésztájából muffint is süthetünk.
Ezzel a répatortával te is megszerettetheted a sárgarépát a gyerekeiddel. Próbáld ki te is!
A marcipán répa elkészítését itt találod>>
Nézz meg angolul is egy Diós répatorta receptet!
Értékeld ezt a receptet
0 felhasználó Értékeld a receptet
Átlagos értékelés
Még nem érkezett hozzászólás