Ha szereted a flódnit, de nincs kedved a flódni tésztájának kelesztésével, nyújtásával bajlódni, akkor próbáld ki a flódnit palacsinta tésztából! Finom és látványos palacsinta tortát tudsz készíteni flódni ízesítéssel, vigyázat, mert függőséget okoz!
Flódni palacsinta torta hozzávalói:
Palacsinta tésztához:
- 20 dkg liszt
- 1 csipet só
- 2 db tojás
- 3 dl tej
- 1 dl szóda
Máktöltelékhez:
- 150 g mák
- 50 g cukor
- 1 db citrom
- 1,5 dl víz
Diótöltelékhez:
- 150 g dió
- 70 g cukor
- 1 db narancs
- 150 g víz
Alma töltelékhez:
- 50 dkg alma
- 1 evőkanál cukor
- 1 kávéskanál fahéj
- 0,5 dl víz
Lekváros réteghez:
- 6 evőkanál sűrű szilvalekvár
Flódni palacsinta torta elkészítése
Máktöltelék elkészítése:
- Forrald fel a vizet és a cukrot.
- Tedd cukros vízbe a mákot, a citromhéjat és főzd össze.
- Hűtsd ki a máktölteléket.
Diótöltelék elkészítése:
- Forrald fel a vizet és a cukrot.
- Tedd cukros vízbe a darált diót, a narancshéjat és főzd össze.
- Hűtsd ki a diótölteléket.
Almás töltelék elkészítése:
- Hámozd meg az almákat és reszeld le.
- Párold meg egy lábosban a reszelt almát a cukorral, fahéjjal és vízzel.
- Hűtsd ki, és felhasználás előtt nyomkodd ki belőle a felesleges nedvességet. Ha szükséges tehetsz bele egy-két kanálnyi darált kekszet vagy zsemlemorzsát, hogy felszívja a nedvességet.
Palacsinta tészta elkészítése:
- Üsd a tojásokat egy keverőtálba, és habard el őket.
- Add a tojásokhoz a lisztet, sót, a tej felét és keverd simára
- Hígítsd a palacsinta tésztáját a maradék tejjel és szódával.
Pihentetés után süss 9 db palacsintát, ha pihentetés alatt nagyon besűrűsödne a tészta hígítsd egy kis szódával. Azt vedd számításba, hogy a hagyományos palacsinta tésztájánál ennek valamennyivel sűrűbbnek kell lennie, és kicsit vastagabb palacsintákat kell sütni, ne papírvékony legyen.
Flódni palacsinta torta összeállítása:
- Helyezz el egy palacsintát és kend meg mákkal
- Tegyél rá egy másik palacsintát, ezt kend meg almával.
- Tegyél rá egy újabb palacsintát és kend meg dióval.
- Egy újabb palacsinta jön, ezt szilvalekvárral kend meg.
- Ismételd a rétegzést még egyszer ugyanebben a sorrendben.
- A legfelső réteg palacsinta legyen.
- Tedd a flódni palacsinta tortát 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 10 perc alatt süsd össze.
További különleges palacsinta recepteket találsz a a palacsintavilág.hu oldalon.
Értékeld ezt a receptet
0 felhasználó Értékeld a receptet
Átlagos értékelés
Még nem érkezett hozzászólás