Főzött alap tortakrém

Főzött alap tortakrém

Főzött alap tortakrém

Régóta keresed azt a receptet, amit elkészítve megkapod az alap tortakrémet, amit kedvedre ízesíthetsz, színezhetsz. A főzött alap tortakrém remekül használható a torták betöltéséhez, díszítéséhez. Az főzött tortakrémet elkészítve egy állóképes és finom krémet kapsz. Sokszor felmerül az a kérdés is, hogy milyen krémmel lehet szép, mutatós díszítést, virágokat készíteni a sütikre, tortákra. Ezzel a krémmel bátran nekiállhatsz a különböző díszítési formáknak is.

 

Hozzávalók a főzött alap tortakrémhez:

(ez a mennyiség egy kb. 24 cm átmérőjű torta betöltéséhez és díszítéséhez elegendő)

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 40 dkg cukor
  • 60 dkg vaj, margarin
  • ízesítéshez pl. kakaópor, aroma

A főzött tortakrém elkészítése:

  1. 4 dl tejet tegyünk fel főni a 40 dkg cukorral
  2. 2 dl tejben keverd ki a két pudingport
  3. amikor a cukros tej felforrt keverd bele a pudingporos keveréket, majd főzd sűrűre a pudingot, ne ijedj meg, hogy folyósabb a pudingod, a megolvadt cukor miatt van. Hűtsd ki a pudingot.
  4. a kihűlt pudingot keverd habosra a szoba hőmérsékletű vajjal, margarinnal, ha ízesíteni szeretnéd a tölteléket keverj hozzá kakaóport, aromát.
  5. A kész krémet még színezheted ételfesték géllel.

Ezen az angol nyelvű oldalon találsz egy egyszerű vajkrém receptet–>

Recept értékelése

  • (0 /5)
  • 0 Értékelés

Ez még érdekelhet: