Isteni csokikrém recept, amit mindenki imád!
Egy olyan főzött csokikrém receptet osztok meg veletek, ami nálam eddig a legjobban bevált. Ennek a csokoládékrémnek az ízét mindenki dicsérte, aki eddig megkóstolta.
Azt szeretem benne, hogy jó csokis, állaga kellemesen selymes és elkészíteni sem nehéz.
Jó minőségű hozzávalók kellenek bele, ezért közepes árkategóriába sorolnám.
Kalóriában gazdag, de bátran megehetsz egy szeletet a főzött csokikrémmel megtöltött tortából, hiszen mit ér az élet, ha minden jótól megfosztjuk magunkat?
Főzött csokikrém hozzávalói:
- 4 tojás
- 20 dkg kristálycukor
- 2 evőkanál keserű kakaópor (holland kakaópor)
- 20 dkg étcsokoládé
- 25 dkg vaj
A főzött csokikrém elkészítése:
- A tojásokat, az átszitált kakaóport és a cukrot egy fém keverőtálba tesszük és hidegen csomómentesre keverjük. A keveréshez legjobb, ha kézi habverőt használunk, azzal könnyen eloszlathatók az apró csomók is.
- Egy olyan lábost, amire jól passzol a keverőtál 1/3-ig töltünk vízzel, és a tűzhelyen melegíteni kezdjük, közben a csokoládét kisebb kockákra törjük. Ha elég meleg a víz, rátesszük a lábosra a fém keverőtálat és kis lángon folyamatosan kevergetjük a tojásos krémet. (Fontos a folyamatos kevergetés, mert ha otthagyod, a tojás meg fog sülni, és édes rántotta lesz belőle, nem csokoládékrém.) Addig kell gőz fölött hevíteni, amíg sűrűsödni kezd.
- Ha elérte a kívánt sűrűséget, beletesszük az étcsokoládét és a gőz fölött tovább kevergetjük 2-3 percig, majd félre rakjuk hűlni. Fontos, hogy teljesen kihűljön a főzött krém és azonos hőmérsékletű legyen a vajjal!
- Végül a vajat felhabosítjuk és kanalanként belekeverjük a tojásos-csokis főzött krémet. Megkóstoljuk és ha úgy érezzük, hogy nem elég édes, adjunk hozzá porcukrot.
Ez a csokikrém mennyiség egy 26 cm-es tortához elegendő. A piskóta megtöltésénél ügyeljünk arra, hogy bőven jusson bele krém. Tálalás előtt érdemes hűtőbe tenni, hogy az ízek egy kicsit összeérjenek.
Tipp: Ha még csokisabb krémre vágysz, a végén keverj bele 5 dkg étcsokoládé cseppet.
Ennek a krémnek 10-ből 10-szer nagy sikere van, egyrészt azért, mert nagyon finom, másrészt a csokoládét szinte mindenki imádja!
Próbáld ki te is ezt a főzött csokikrémet a következő tortádba!
Nézd meg az összes csokikrém receptet!
Nagyon jó kis recept, már többször elkészítettem, nagyon nagy sikere volt. 🙂 Köszönöm a receptet.:)
Az egész tojást használod a krémhez?
Igen, az egész tojást.
Kedves Viktoria,
En egy 18 cm-es tortahoz hasznalnam, belul ket sorban, illetve kivul szeretnem bevonni a piskotat. Olyan allaga van a kremnek, ami megtartja a formajat? Illetve a megadott mennyisegeken mennyit kell, ha kell egyaltalan csokkenteni, hogy ne maradjon meg a fele a fentebb irt meret utan?
Nagyon szepen koszonom!
Sok csokikremet kiprobaltam mar, de ez a lehető legjobb! Könnyű elkesziteni es nagyon nagyon finom!
Köszönjük! 😀