Isteni tortakrémet készíthetünk joghurt felhasználásával. A legfinomabb végeredményt akkor kapjuk, ha gyümölcsöt is keverünk a joghurtos tortakrémbe.
A joghurtos tortakrém hozzávalói:
- 2-2 alma és körte (lehet csak alma is)
- 3 dl fehérbor
- 2 evőkanál méz
- 4 dl natúr joghurt
- díszítéshez 20 dkg gyümölcs (pl. barack, banán, ananász, szőlő, áfonya stb.)
A joghurtos tortakrém elkészítése:
- A gyümölcsöket meghámozzuk, húsukat felkockázzuk, és a borba öntjük majd 4-5 percig forraljuk. Ezalatt jól megpuhulnak.
- A gyümölcsöket kivesszük a borból, majd villával alaposan összetörjük. A mézzel édesítjük, és amikor kihűlt, a joghurtot is belekeverjük.
Tipp:
- Ízlés szerint a joghurtos tortakrémet reszelt narancs vagy citromhéjjal, őrölt fahéjjal, sőt reszelt gyömbérrel is fűszerezhetjük.
- Angol nyelvű recept ajánlat: joghurtkrém torta
Ezt a joghurtos tortakrémet önmagában is fogyaszthatjuk, de tortába, süteménybe tölteléknek is felhasználhatjuk.
Mivel ez a joghurtos tortakrém nem tartalmaz zselatint nem fog magasan megállni, ezért tortalapokat csak vékonyan kenjük meg vagy vonjuk be vele.
Ha zselatinos joghurtos tortakrémet keresel, akkor ebben a receptben megtalálod >>
Értékeld ezt a receptet
4 felhasználó Értékeld a receptet
Átlagos értékelés
Még nem érkezett hozzászólás