A következő joghurttorta sütés nélkül készül, ezért az egyik kedvenc nyári desszertem.
Nagy előnye, hogy:
- percek alatt összedobható,
- bármilyen gyümölccsel készíthető
- és még a sütőt sem kell bekapcsolnunk hozzá.
Különlegessége, hogy nem készítünk tésztát, piskótát a joghurtos krém alá, hanem az egész torta
csak joghurtból és gyümölcsből áll, ettől lesz olyan könnyű és tökéletes választás a meleg nyári
napokra. Persze az év bármely napján fogyaszthatjuk.
Készíthetjük a joghurttortát őzgerincformában, egy kerek tálban, vagy akár sima, fém 15-20 cm-es tortaformában.
Bár ahogy korábban említettem a joghurttorta sütés nélkül nagyon gyorsan elkészül, annak kell idő, hogy
megdermedjen, így minimum fogyasztás előtt 3 órára, de legjobb, ha egész éjszakára a hűtőbe
tesszük.
No widget found with that idA tortát készíthetjük natúr joghurtból, vagy bármilyen gyümölcsjoghurtból, csak figyeljünk a
hozzáadott cukor mennyiségére. Én barackos gyümölcsjoghurtból készítettem, és ehhez 4 evőkanál
cukrot adtam, nem kell sok cukor, mert a gyümölcsjoghurt ugye tartalmaz cukrot, natúrjoghurt
esetében viszont biztosan több cukor kell.
Gyümölcsökből is válasszuk hozzá a kedvencünket, vagy ami éppen van otthon. A lényeg, hogy
körülbelül 30 dkg gyümölcs kell a tortához, nálam ez most vegyesen málna, ribizli és banán.
Joghurttorta sütés nélkül hozzávalók:
- 2,5 dl habtejszín
- 4,5 dl joghurt
- 20 g étkezési zselatin
- 4 ek cukor
- 30 dkg gyümölcs
Joghurttorta sütés nélkül elkészítése:
- A habtejszínt robotgéppel verjük lágy habbá.
- A joghurtot közepes lángra tegyük fel főni a zselatinnal és a cukorral, közben kevergessük egy kézi habverővel. Nem kell felforralni, ha már gőzölögni kezd, húzzuk is félre. Hagyjuk langyosra hűlni.
- A gyümölcsöket aprítsuk fel, ha levet eresztettek, azt öntsük le.
- A felvert habot keverjük simára a joghurttal.
- A gyümölcsöket szórjuk a keverékbe, keverjük egyszer át, és mehet is a formába.
- A joghurttortát tegyük a hűtőbe minimum 3 órára, vagy egy éjszakára.
- Tálalás előtt a forma alját tegyük 1-2 percre meleg vízbe, majd utána fordítsuk meg.
Értékeld ezt a receptet
2 felhasználó Értékeld a receptet
Átlagos értékelés
Még nem érkezett hozzászólás