Velem is előfordul, hogy nincs kedvem piskótával pepecselni, vagy nincs itthon túl sok tojás a tortához. Ilyenkor szoktam elővenni a kevert tortalap receptemet.
Ha nem szoktak jól sikerülni a piskótáid, akkor is érdemes kipróbálnod a kevert tésztából készülő tortalapot.
Ez egy nagyon könnyen elkészíthető, sokféleképpen ízesíthető alaptészta recept a kevert tésztából készülő tortalaphoz.
A kevert tészta alapreceptet ízesíthetjük reszelt citromhéjjal és citrom aromával, vagy ha narancsos változatot szeretnénk, akkor narancshéjjal és narancs aromával.
Készíthetünk kávé ízű tésztát is, ilyenkor a hozzávalók közé kerül egy evőkanálnyi instant kávé is.
Ha barna tortalapot szeretnénk készíteni, akkor a liszt egy részét helyettesítsük keserű kakaóporral vagy adjunk a masszához olvasztott csokoládét.
Az ízesítetlen tésztához bármilyen krém, vagy töltelék illik. Az ízesített lappal pedig igazi narancs, citrom, kávé tortát készíthetünk.
Kevert tortalap hozzávalói:
- 25 dkg puha vaj/margarin
- 25 dkg porcukor
- 5 tojás
- 25 dkg liszt
- 2 teáskanál sütőpor
Kevert tortalap elkészítése:
- Előkészítünk két keverőtálat. Az egyikben a nedves, a másikban a száraz hozzávalókat keverjük össze.
- Kézi habverővel összevegyítjük a két tál tartalmát és 2-3 percig keverjük.
- Szilikonos sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük a masszát.
- A tésztát 180 fokon sütjük készre kb. fél óra alatt.
Itt egy egyszerű erdei gyümölcsös mascarponés kevert torta receptet találsz angolul. Próbáld ki azt is!
Értékeld ezt a receptet
0 felhasználó Értékeld a receptet
Átlagos értékelés
Még nem érkezett hozzászólás