Ma egy isteni mascarponés epertorta receptet hoztam nektek. Ez egy igazán mutatós, jóízű torta. Az eper és a mascarpone sajt íze remekül harmonizál egymással. Ezt az epertorta receptet azoknak ajánlom, akik nem szeretik a nehéz, vajas tortakrémeket. Próbáljátok ki ti is!
További remek epertorta recepteket itt találsz angolul.
Ezt a mascarponés epertorta receptet a legjobb akkor elkészíteni, amikor már igazán édes a magyar eper.
Ilyenkor érvényesül a legjobban az ízharmónia a zsíros, telt mascarpone sajt és az édes eper között.
Remek vendégváró desszert a mascarponés epertorta, mert könnyen, gyorsan, akár előre is elkészíthető, nagyon mutatós és igazi ínycsiklandó csemege. A vendégek imádni fogják!
Mascarponés epertorta recept:
Hozzávalók a mascarponés epertortához:
Tésztához:
- 6 tojás
- 17,5 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- 9 dkg vaj
- 1 teáskanál sütőpor sütőpor
- 3 evőkanál eperlekvár
Krémhez:
- 25 dkg mascarpone sajt
- 25 dkg túró
- 2 dl natúr joghurt
- 6 ek porcukor
- 2 evőkanál zselatin
- 1 kg eper
- 1 tasak tortazselé
- kevés málnaszörp
A mascarponés epertorta elkészítése:
- A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Egy 26 cm-es tortaformát előkészítünk: kivajazzuk, vagy méretre szabjuk a sütőpapírt.
- A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és belecsurgatjuk az olvasztott vajat és óvatosan összekeverjük.
- A fehérjét kemény habbá verjük. Először csak egy kevés habot forgatunk az előző masszába, majd az összeset óvatosan belekeverjük.
- Az előkészített formába simítjuk és előmelegített sütőben 35 percig sütjük. Ha megsült, a tortaforma szélétől elválasztjuk, kivesszük a formából, és rácson hagyjuk hűlni.
- Az epret megmossuk. A túrót a joghurttal alaposan kikeverjük, hozzáadjuk a mascarpone sajtot és magas fokozaton tovább keverjük, végül a porcukrot tesszük bele.
- A zselatint kevés vízben állandó kevergetés mellett felolvasztjuk. Egy kicsit hűtjük, majd a krémbe keverjük. További felhasználásig hűtőbe tesszük.
- A tortalapot ketté vágjuk. A kapcsos tortaformába tesszük az egyik lapot, megkenjük friss eperlekvárral. Erre rakjuk a krém egyharmadát. Rárakosgatjuk az eper felét és kenünk rá még egy kevés krémet.
- Ráhelyezzük a másik tortalapot. Megkenjük a maradék krémmel. Úgy alakítsuk, hogy a tortalap és a forma fala közti részt is kitöltse a krém. A tetejét telepakoljuk eperrel.
- A tortazselét kevés vízben állandó kevergetés közben felolvasztjuk. Belekeverünk egy kis málnaszörpöt. Kicsit hűtjük, majd a közepétől indulva rácsorgatjuk a torta tetejére. Legalább 1-2 órára hűtőbe tesszük.
- Tálaláskor először késsel óvatosan eltávolítjuk a tortát a forma falától, majd leemeljük a karikát.
Értékeld ezt a receptet
0 felhasználó Értékeld a receptet
Átlagos értékelés
Még nem érkezett hozzászólás