Mascarponés epertorta

Mascarponés epertorta

Ma egy isteni mascarponés epertorta receptet hoztam nektek. Ez egy igazán mutatós, jóízű torta. Az eper és a mascarpone sajt íze remekül harmonizál egymással. Ezt az epertorta receptet azoknak ajánlom, akik nem szeretik a nehéz, vajas tortakrémeket. Próbáljátok ki ti is!

További remek epertorta recepteket itt találsz angolul.

Ezt a mascarponés epertorta receptet a legjobb akkor elkészíteni, amikor már igazán édes a magyar eper.

Ilyenkor érvényesül a legjobban az ízharmónia a zsíros, telt mascarpone sajt és az édes eper között.

Remek vendégváró desszert a mascarponés epertorta, mert könnyen, gyorsan, akár előre is elkészíthető, nagyon mutatós és igazi ínycsiklandó csemege. A vendégek imádni fogják!

Mascarponés epertorta recept:

Hozzávalók a mascarponés epertortához:

Tésztához:

  • 6 tojás
  • 17,5 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 9 dkg vaj
  • 1 teáskanál sütőpor sütőpor
  • 3 evőkanál eperlekvár

Krémhez:

  • 25 dkg mascarpone sajt
  • 25 dkg túró
  • 2 dl natúr joghurt
  • 6 ek porcukor
  • 2 evőkanál zselatin
  • 1 kg eper
  • 1 tasak tortazselé
  • kevés málnaszörp
No widget found with that id

A mascarponés epertorta elkészítése:

  1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Egy 26 cm-es tortaformát előkészítünk: kivajazzuk, vagy méretre szabjuk a sütőpapírt.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és belecsurgatjuk az olvasztott vajat és óvatosan összekeverjük.
  3. A fehérjét kemény habbá verjük. Először csak egy kevés habot forgatunk az előző masszába, majd az összeset óvatosan belekeverjük.
  4. Az előkészített formába simítjuk és előmelegített sütőben 35 percig sütjük. Ha megsült, a tortaforma szélétől elválasztjuk, kivesszük a formából, és rácson hagyjuk hűlni.
  5. Az epret megmossuk. A túrót a joghurttal alaposan kikeverjük, hozzáadjuk a mascarpone sajtot és magas fokozaton tovább keverjük, végül a porcukrot tesszük bele.
  6. A zselatint kevés vízben állandó kevergetés mellett felolvasztjuk. Egy kicsit hűtjük, majd a krémbe keverjük. További felhasználásig hűtőbe tesszük.
  7. A tortalapot ketté vágjuk. A kapcsos tortaformába tesszük az egyik lapot, megkenjük friss eperlekvárral. Erre rakjuk a krém egyharmadát. Rárakosgatjuk az eper felét és kenünk rá még egy kevés krémet.
  8. Ráhelyezzük a másik tortalapot. Megkenjük a maradék krémmel. Úgy alakítsuk, hogy a tortalap és a forma fala közti részt is kitöltse a krém. A tetejét telepakoljuk eperrel.
  9. A tortazselét kevés vízben állandó kevergetés közben felolvasztjuk. Belekeverünk egy kis málnaszörpöt. Kicsit hűtjük, majd a közepétől indulva rácsorgatjuk a torta tetejére. Legalább 1-2 órára hűtőbe tesszük.
  10. Tálaláskor először késsel óvatosan eltávolítjuk a tortát a forma falától, majd leemeljük a karikát.

 

 

Recept értékelése

  • (0 /5)
  • 0 Értékelés

About Chef

Ez még érdekelhet: