Egy isteni mascarponés krémet keresel?
Biztosan ismered az olasz krémsajtot, a mascarponét. Tudtad, hogy remek mascarponés tortakrémet készíthetsz belőle?
Itt olvashatsz a mascarponéról kicsit bővebben angol nyelven >>
Tudod, hogy a jól ismert tiramisun kívül milyen sokféle finomságot tudsz készíteni a mascarpone sajtból?
A mascarpone az egyik legkedveltebb sajtféleség, a desszert készítés aduja.
Egy kis felvert tejszínhabbal, porcukorral elkeverve, olyan mascarponés krémalapot kapsz, amit szinte bármivel ízesíthetsz.
A mascarponéval készített krém nem lesz tömény, nem lesz túl habos, pont olyan lesz, mint amilyen egy nagybetűs krémnek lennie kell.
Ráadásul főznöd sem kell, egyszerűen kikevered a krémet, ízesíted és már készülhetnek is a pohárkrémek, sütik és persze a torták.
Mascarponés krém alapreceptje:
Hozzávalók egy kb. 26 cm átmérőjű tortához:
- 25 dkg mascarpone
- 15 dkg porcukor
- 7 dl cukrásztejszín
A mascarponés krém elkészítése:
- A cukrásztejszínt verd fel kemény habbá
- Adagold hozzá a porcukrot
- Tedd hozzá a mascarponét
- Kész is a mascarponés krémalapod, ízesítsd kedvedre
Főbb mascarponés krém ízesítések:
- A mascarpone nagyon szereti a gyümölcsöket, nincs az a gyümölcs, ami ne passzolna hozzá. A krémbe tehetsz aromákat, vagy gyümölcsdarabokat is
- Keverhetsz a krémbe olvasztott csokoládét, vagy kakaóport is.
- Mogyorókrémmel ízesítve a mascarponés krém, több mint mennyei finomság.
- Keverhetsz hozzá egy kis főzött kávét, és már kész is a kávés krém.
- A legfinomabb habkönnyű vaníliás krém alapja is ez a nagyszerű mascarponés krém, kaparj bele egy vanília rudat a krémbe és kész is.
Tipp: próbáld ki palacsintába is a mascarponés krémet, nem fogsz csalódni!
Értékeld ezt a receptet
6 felhasználó Értékeld a receptet
Átlagos értékelés
Még nem érkezett hozzászólás