Az oroszkrém torta egy elegáns habos desszert. Fehér színéhez remekül passzol a színes kandírozott gyümölcs és a koktélcseresznye. Az oroszkrém torta recept elkészítése, nem nehéz, készíthetjük születésnapra, anyák napjára, Valentin napra vagy bármilyen ünnepre, biztosan sikert aratunk vele.
Az oroszkrém torta receptje:
(A receptben olvasható hozzávalók egy 26 cm átmérőjű tortaformához elegendőek.)
Az oroszkrém torta hozzávalói:
Tortalapokhoz:
- 8 tojás
- 8 evőkanál cukor
- 8 evőkanál liszt
- csipet só
- sütőpor
Krémhez:
- 5 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 10 dkg cukor
- vanília rúd kikapart belseje
- rum,
- mazsola
- kandírozott gyümölcs
- 5 dl cukrásztejszín
Díszítéshez:
- 3 dl cukrásztejszín
- kandírozott gyümölcs
- koktélcseresznye
- csokoládé díszek
Az oroszkrém torta elkészítése:
Piskóta készítés:
- A sütőt melegítsük elő 170 ºC-ra.
- A lisztet szitáljuk át és keverjük belőle a sütőport és a sót.
- A piskótához a 8 tojásfehérjéjét kemény habbá verjük és hozzáadagoljuk a 8 kanál cukrot.
- A tojássárgájákat kicsit kikeverjük és fellazítjuk egy kis tojáshabbal, majd az egész habot hozzáforgatjuk.
- A tojásmasszába óvatos mozdulatokkal belekeverjük a lisztes keveréket.
- A szilikonos sütőpapírral kibélelt tortaformánkba öntjük a masszát és betesszük az előmelegített sütőbe.
- Amikor már feljött a tészta, akkor a hőfokot lejjebb vesszük 150 ºC-ra és készre sütjük a piskótánkat. (Kb. 25-30 perc)
- Miután kihűlt a piskóta három egyforma korongra vágjuk. Ehhez a művelethez segítséget nyújt nekünk a tortaszelő.
Az oroszkrém torta töltelékének elkészítése:
- 2 dl tejet a cukorral és a vaníliával felteszünk forrni.
- A maradék tejjel csomómentesre keverjük a pudingport. Amikor a tej felforrt hozzáöntjük a pudingos keveréket és besűrítjük.
- A pudingot levesszük a tűzről, majd hagyjuk teljesen kihűlni a krémünket.
A mazsolát megmossuk és rumba áztatjuk. A kandírozott gyümölcsöt még aprítjuk, ha szükséges. - Az 5 dl tejszínt kemény habbá verjük. A pudingot fellazítjuk egy kis tejszínhabbal, majd hozzákeverjük a többi tejszínhabot.
- Belekeverjük a krémbe a kandírozott gyümölcsöt és a mazsolát.
Az oroszkrém torta összeállítása:
- A piskótakorongokat egyenletesen megtöltjük krémmel, majd a maradék krémünkkel bekenjük a torta tetejét és az oldalát is.
- A 3 dl tejszínt kemény habbá verünk és bevonjuk vele a tortát. Az oldalát fésűs kártyával áthúzzuk, majd a maradék tejszínhabot habzsákba töltjük és kidíszítjük vele a tortát.
- Az oroszkrém torta tetejét csokoládédíszekkel, koktélcseresznyével, kandírozott gyümölcsökkel, vagy narancsszeleteket koronázhatjuk meg.
Érdekesség: Egy egészen más oroszkrém torta angolul.
Ha egy másik finom tejszínes torta receptet keresel, próbáld ki ezt az isteni Fekete-erdő torta receptet is!
Nagyon jó recept, egyszerű az elkészítése. Köszönjük.