Párizsi krém

A párizsi krém a cukrászatban használatos főzött, vajas, intenzív csoki ízű, kesernyés alap-krém.

A párizsi krém az egyik legfinomabb és legjobban variálható csokoládés krém, amit felhasználhatunk a torták, sütemények, csemegék töltésére. A krém tartós, könnyen elkészíthető és többféleképpen is felhasználhatjuk.

Formatorták krémjének is jól használható, nem folyik el.

Párizsikrémet szoktam például a lúdláb tortába tölteni, de ezt használtam a csokis keksz torta készítésénél is. Az elkészítéshez én ezt a receptet szoktam használni:

A párizsi krém elkészítése:

  1. tejszínt feltesszük forrni a cukorral, és szálpróbáig forraljuk. Ez azt jelenti, hogy a szirupba mártunk egy kanalat és a mutatóujjunkra teszünk egy kicsit belőle, a hüvelykujjunkat és a mutatóujjunkat összeérintjük és széthúzzuk, ha szál marad a két ujjunk között, akkor jó a szirupunk.
  2. Levesszük a tűzről és beleszitáljuk a kakaóport. Beleolvasztjuk a margarint, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a rumot.
  3. A krémünket hagyjuk kihűlni, először szoba-hőmérsékletűre, majd 1-2 órát a hűtőben dermesztjük.
  4. Végül a párizsi krémet kihabosítjuk: kézi robotgép segítségével verjük -3 percig és kész is vagyunk vele, tölthetjük a tortát!

Ez egy párizsi krém alaprecept. Különleges hozzávalókkal feldobhatjuk. Például keverhetünk bele:

  • rumot (vagy rumaromát)
  • más likőrt,
  • brandyt,
  • étcsokoládét,
  • vaníliát (vagy vanília aromát),
  • mogyorót,
  • kávét,
  • mézet,
  • és – a fényesség és a feldolgozhatóság fokozása érdekében –10%-nyi glükózszirup is.

Rengeteg tortakrém receptünk van, nézd meg a többit is!

Recept értékelése

  • (0 /5)
  • 0 Értékelés

About Chef

Ez még érdekelhet: