Piskótatekercs tálalva

Piskótatekercs

Miért szeretjük a piskótatekercset?

A piskótatekercset azért szeretjük, mert egyszerű és gyorsan elkészíthető és persze, mert nagyon finom.

Ha nincs sok időd a desszert elkészítésére, akkor készíts piskótatekercset. Olyan egyszerű, hogy kezdő háziasszonyok is nekiállhatnak!

A piskótatekercs receptje:

Hozzávalók:

A hagyományos ahány tojás, annyi kanál cukor és liszt piskótatekercs receptet szoktam használni.

Egy gáztepsihez én 6 tojásból készítem a piskótatekercset, de ha ti vékonyabban szeretitek, akkor készítheted 4 tojásból is, csak akkor a többi hozzávalót is arányosítsd!

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • csipet só
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1/2 üveg sűrű lekvár
  • porcukor

A piskótatekercs elkészítése:

  1. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A sütőt előmelegítjük 180 ºC-ra.
  3. A fehérjét kézi robotgéppel kemény habbá verjük. Figyeljünk rá, hogy amikor kezd keményedni a hab, akkor ne verjük tovább. Ellenkező esetben sütés közben összeeshet a piskóta.
  4. Hozzáadjuk a cukrot, azzal is verjük egy kicsit.
  5. A következő lépésben a tojásfehérje habhoz adjuk a tojások sárgáját.
  6. A lisztet átszitáljuk, elkeverjük a sóval és a sütőporral.
  7. Végül a lisztes keveréket kanalanként adjuk a habhoz és a legalacsonyabb fokozaton oszlatjuk el a habban. Ügyeljünk rá, hogy ne maradjanak benne lisztcsomók.
  8. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük és egyenletesen eloszlatjuk.Piskótatekercs sütés előtt
  9. Az előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
  10. Ha megsült, még melegen kiborítjuk a tepsiből, Piskótatekercs megsülvelehúzzuk róla a sütőpapírt és konyharuhára fektetjük.Piskótatekercs feltekerve
  11. A konyharuhával együtt szorosan feltekerjük és hagyjuk így kihűlni.Piskótatekercs töltetlen
  12. A piskótatekercset a legegyszerűbb lekvárral tölteni. Ehhez válasszunk jó sűrű lekvárt. Kenés előtt érdemes robotgéppel kikeverni a lekvárt, így könnyebben tudunk vele dolgozni.
  13. A kihűlt piskótatekercset kitekerjük,Piskótatekercs kitekerve gazdagon megkenjük a lekvárral, majd visszatekerjükPiskótatekercs töltése
  14. Tálalás előtt a piskótatekercset megszórhatjuk porcukorral.Piskótatekercs porcukrozva

 

Tipp: A piskótatekercset nemcsak lekvárral tölthetjük, hanem mogyorókrémmel, pudinggal, vagy a tortából megmaradt krémmel is.Piskótatekercs porcukrozvaPiskótatekercs szeletelve

A fatörzs torta receptjét itt olvashatod >>

 

 

Recept értékelése

  • (0 /5)
  • 0 Értékelés

Piskótatekercs sütés előttPiskótatekercs megsülvePiskótatekercs feltekervePiskótatekercs feltekertPiskótatekercs töltetlenPiskótatekercs töltetlenPiskótatekercs kitekervePiskótatekercs töltésePiskótatekercs töltve feltekervePiskótatekercs porcukrozvaPiskótatekercs porcukrozvaPiskótatekercs porcukrozvaPiskótatekercs szeletelvePiskótatekercs tálalvaPiskótatekercs sütés előttPiskótatekercs megsülvePiskótatekercs feltekervePiskótatekercs feltekertPiskótatekercs töltetlenPiskótatekercs töltetlenPiskótatekercs kitekervePiskótatekercs töltésePiskótatekercs töltve feltekervePiskótatekercs porcukrozvaPiskótatekercs porcukrozvaPiskótatekercs porcukrozvaPiskótatekercs szeletelvePiskótatekercs tálalva

About Chef

Ez még érdekelhet: